Η «Real Νews» πάει... «Ευρώπη»

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται τις τελευταίες ημέρες στο πεδίο των πρακτορείων διανομής Τύπου. Η μετακίνηση της «Real News» των Χατζηνικολάου-Κουρή από το «Αργος» των Ψυχάρη-Φιλιππόπουλου στο «Ευρώπη» των Μπόμπολα-Αλαφούζου έρχεται να ταράξει τα νερά, αλλά και να διαφοροποιήσει τις ισορροπίες του τελευταίου διαστήματος, κάτι που είναι απολύτως λογικό, με δεδομένη τη μεγάλη κυκλοφορία της καλής κυριακάτικης εφημερίδας.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη μεταγραφή, εκτός του παρασκηνίου που κρύβει, έρχεται να αλλάξει και τα δεδομένα που ήθελαν το «Αργος» να κατέχει την πρωτοκαθεδρία,

σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Αυτή τη στιγμή το «Ευρώπη» ενισχύεται σημαντικά, αφού, εκτός από τη «Real», θα συνεχίσει να διανέμει το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής», την «Καθημερινή» και την «Καθημερινή της Κυριακής», τη «Δημοκρατία» και την «Espresso» του Γιάννη Φιλιππάκη, καθώς και τον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «Τύπο της Κυριακής» των Σκαναβή-Μπενέκου, ενώ έχει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τη διανομή των αθλητικών εφημερίδων. Η απόφαση για την ενίσχυση του «Ευρώπη» αποτελεί προσωπική επιλογή του Φώτη Μπόμπολα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη στήλη, το αφεντικό του «Εθνους» έκρινε σκόπιμο ότι είναι το κατάλληλο timing για να υπάρξει αντεπίθεση στον χώρο της πρακτόρευσης των εφημερίδων.

Από κοινού με τον Θέμη Αλαφούζο ξεκίνησαν την υλοποίηση του σχεδίου, προσφέροντας προς τους υποψήφιους πελάτες καλύτερους όρους όσον αφορά τα ποσοστά, αλλά και τον τρόπο πληρωμής. Η εξέλιξη αυτή εκ των πραγμάτων επηρεάζει τις σχέσεις των Μπόμπολα-Ψυχάρη, αφού ο τελευταίος βρισκόταν σε συζητήσεις, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των πρακτορείων διανομής με το «Αργος», έχοντας το πάνω χέρι στην όλη διαπραγμάτευση εξαιτίας του όγκου εργασιών.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Το γεγονός ότι ο Μπόμπολας αποφάσισε να ασχοληθεί με το «Ευρώπη», ρίχνοντας ζεστό χρήμα στην εκδοτική πιάτσα, καταδεικνύει -εκτός των άλλων- ότι επιθυμεί να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση, εάν δρομολογηθούν οι εξελίξεις της συγχώνευσης. Σε κάθε περίπτωση, το power game που ξεκίνησε με αφορμή τη μεταγραφή της «Real News» εκ των πραγμάτων δρομολογεί εξελίξεις, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος των Μπόμπολα-Αλαφούζου είναι η προσέλκυση και άλλων πελατών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του «Αργους». Προς το παρόν, ένα είναι σίγουρο: Οτι με το θέμα της αντεπίθεσης άρχισαν να ασχολούνται, εκτός από τους Κ. Λαζαρίδη και Μ. Ηλιόπουλο, και οι Ψυχάρης και Φιλιππόπουλος, οι οποίοι ξεκίνησαν τις πρώτες επαφές με τους πελάτες τους. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και την πτώση των κυκλοφοριών, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της μείωσης του ποσοστού που λαμβάνουν ως αμοιβή τα πρακτορεία διανομής από τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Πέραν τούτου, η μάχη των πρακτορείων αναδεικνύει και το πρόβλημα που υπάρχει στις σχέσεις των ισχυρών του Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα