Μαρία- Ολυμπία: Μια πριγκίπισσα... μοντελο!

Του Γιώργου Νικολάου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακριά από την Ελλάδα της κρίσης υπάρχει ένας άλλος κόσμος, όπου οι Ελληνες γαλαζοαίματοι εξακολουθούν να γοητεύουν και να είναι συχνότατα εξώφυλλο σε glamorous περιοδικά. Η γοητευτική, 17χρονη πλέον Μαρία-Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, είναι εδώ και αρκετούς μήνες η αγαπημένη τους πριγκίπισσα! Απόδειξη; Η εκπληκτική φωτογράφιση της ξανθιάς νεαρής για τη βρετανική έκδοση του περιοδικού «Tatler», το εξώφυλλο του οποίου κοσμεί.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό η Μαρία-Ολυμπία μιλάει για την αγάπη της για τη μόδα και τη φωτογραφία, καθώς και για την κολλητή της φίλη, Μαρία Λούρντες (κόρη της Μαντόνα), φοράει δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών και κάνει θριαμβευτική είσοδο στον κόσμο των debutantes.
Δεν είναι λίγοι, όμως, αυτοί που ισχυρίζονται ότι πίσω από αυτή την τελευταία της εμφάνιση κρύβεται για πολλοστή φορά η μητέρα της, που φέρεται να έχει αναλάβει την προώθησή της από την παιδική της ηλικία.
Είχε προηγηθεί, άλλωστε, πέρυσι μια κοινή φωτογράφισή τους για το εξώφυλλο του ισπανικού «Vanity Fair» και άλλη μία για το «W».
Το «Tatler», έχοντας μια ιδιαίτερη έφεση στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, αφιέρωσε δέκα σελίδες στη νεαρή Μαρία-Ολυμπία.
Με την τέλεια καθοδήγηση και το άψογο background της μητέρας της (η Μαρί Σαντάλ Μίλερ πριν παντρευτεί τον Παύλο ήταν από τις αγαπημένες διασημότητες των lifestyle εντύπων), η νεαρή πριγκίπισσα πόζαρε απενοχοποιημένα πάνω σε έναν καναπέ, λανσάροντας ιδανικά τον συνδυασμό της αθωότητας και ενός αδιόρατου αισθησιασμού. Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο «Tatler» μίλησε για το πάθος που τρέφει για τη μόδα, τους γονείς της, την πολύ καλή σχέση της με τη μητέρα της -αναμενόμενο- και τα όνειρά της.
Η Μαρία-Ολυμπία θεωρείται, όπως λέει και ο τίτλος του εξωφύλλου, «το πιο περιζήτητο κορίτσι στον κόσμο», μια πολύ όμορφη παρουσία, που αναμένεται να συζητηθεί τα επόμενα χρόνια όσο και η μαμά της, πριν γνωρίσει τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.



ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ. Ηδη απέσπασε τα θετικά σχόλια της κολλητής της, Μαρία Λούρντες, για το εξώφυλλο, ενώ έχει γνωρίσει και τη Μαντόνα, τη μουσική της οποίας λατρεύει. Στη ζωή της, πάντως, κυριαρχούν η αγάπη για τη φωτογραφία και η λατρεία για τη βιομηχανία των ρούχων. Εντονη είναι η επιρροή της Μαρί Σαντάλ, που έστησε τον ομώνυμο οίκο μόδας αφιερωμένο στα παιδικά ρούχα, τα οποία φορούσε και η πριγκίπισσα μικρή.

Οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να σπουδάζει από τον επόμενο χρόνο σχέδιο μόδας στο Saint Martin’s College, την πιο διάσημη σχολή σχεδιαστών στο Λονδίνο και μία από τις καλύτερες στον κόσμο.
Από εκεί έχουν περάσει μεταξύ άλλων η Στέλλα Μακάρτνεϊ, ο αδικοχαμένος Αλεξάντερ Μακουίν, η Βίβιαν Γουέστγουντ και ο πολύς Τζον Γκαλιάνο. Μιλώντας σαν μια συνηθισμένη έφηβη στο περιοδικό «W» πέρυσι τον Απρίλιο, η Μαρία- Ολυμπία είχε πει πως «το γεγονός ότι κατέχω έναν τίτλο δεν σημαίνει ότι δεν έχω τις ίδιες ανησυχίες για τη μόδα, όπως οι άλλες συνομήλικές μου». Σε εκείνη τη φωτογράφιση είχε επιλέξει να φορέσει δημιουργίες του Μαρκ Τζέικομπς, του οίκου Μπαλενσιάγκα και της Βικτόρια Μπέκαμ. Είχε αποκαλύψει, μάλιστα, ότι πολύ συχνά κάνει «επιδρομές» στην ντουλάπα της μητέρας της, προκειμένου να φορέσει κάτι που της αρέσει ή να το συνδυάσει με ένα δικό της κομμάτι. «Δεν πηγαίνω πολύ συχνά σε events», είχε συμπληρώσει με συστολή, «αλλά υπάρχει καιρός να το κάνω».
Σε ένα από αυτά, στην αναδρομική έκθεση του Βαλεντίνο στο Σόμερσετ Χάουζ, είχε επιλέξει να φορέσει μια vintage δημιουργία του διάσημου σχεδιαστή, που ανήκει στη μητέρα της. Οπως ήταν αναμενόμενο είχε κλέψει τα βλέμματα των φωτογράφων, που αναζητούν φρέσκα πρόσωπα για τις στήλες του κοσμικού ρεπορτάζ. Αγαπημένος της ηθοποιός είναι ο Τζέιμς Φράνκο, τις ταινίες του οποίου παρακολουθεί ανελλιπώς, συχνάζει στα πιο σικ στέκια του Λονδίνου και χτίζει σιγά-σιγά, με υπολογισμένες κινήσεις και, φυσικά, με την υποστήριξη της μαμάς το δικό της είδωλο.

Νονός της, ο πρίγκιπας Κάρολος

Γεννημένη τον Ιούλιο του 1996 στη Νέα Υόρκη, η Μαρία-Ολυμπία βαφτίστηκε στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, με νονούς τον πρίγκιπα Κάρολο, την αδερφή του πατέρα της, Αλεξία, την αδερφή της μητέρας της, Πία, και τον πρίγκιπα Μιχαήλ. Πέντε χρόνια αργότερα, ένα απόγευμα του 2001, η εξώπορτα της κατοικίας της οικογένειας στο Λονδίνο κατακλύστηκε από περιπολικά και μια λιμουζίνα με τα διακριτικά της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Ο νονός της, πρίγκιπας Κάρολος, είχε έρθει για να την πάει σινεμά και να δουν το «Σρεκ», κάτι που η νεαρή γαλαζοαίματη θυμάται ακόμη.
Η αλήθεια, λένε οι καλά γνωρίζοντες τα των βασιλικών οίκων, είναι ότι αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση που είχε ετοιμάσει η Μαρί Σαντάλ για την κόρη της. Στα επόμενα χρόνια απλώς ακολούθησαν και άλλες, όλες μελετημένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα