Μάρδας: "Την άλλη εβδομάδα έχουμε να πληρώσουμε"

Ως προς τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Νίκου Σαμοίλη:

«Οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται και προχωρούν. Ο κύριος Θεοχαράκης συντονίζει την όλη προσπάθεια. Τρέχουν διαπραγματεύσεις που προσπαθούν να λύσουν στο διηνεκές το πρόβλημα της χώρας. Όλη η κυβέρνηση τρέχει και σε όλο τον πλανήτη. Υπάρχει

έντονη κινητικότητα. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στους χρόνους που πρέπει. Υπάρχει ένα σύνολο διαφωνιών, και νομίζω ότι είναι αυτονόητο σε ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων. Μέχρι και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ είπε: ‘φτάστε στα αποτελέσματα που θέλετε με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε’. Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα σημεία που συμφωνούμε και βλέπουμε. Αυτό το κατανοεί ο καθένας. Για αυτό θέλουν να ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Ας αρχίσουμε με όσα συμφωνούμε και βλέπουμε στην πορεία ακόμα και σε όσα διαφωνούμε, τον τρόπο για να επιλύσουμε τα θέματά μας».

Όσο αφορά την σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας: «Ήταν μία ενημερωτική συνάντηση. Έδωσα όσα στοιχεία έπρεπε να δώσω. Ενημερώνει ο ένας τον άλλο για όσα πράττουμε. Ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του σύμφωνα με όσα βλέπει. Υπάρχει και ένα σύνολο πληροφοριών που δεν γνωρίζουν τα μέσα ενημέρωσης και δεν μεταδίδουν. Τα όσα ανέφερε ο κύριος Σταθάκης, έχουν να κάνουν με τα ΕΣΠΑ και με όσα χρήματα λιμνάζουν».

Για το αν μπορεί η χώρα να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε στον Νίκο Σαμοίλη: «Τις άμεσες ανάγκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς. Με τα δεδομένα που έχω στα χέρια μου αυτή την ώρα, θεωρώ ότι μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε για την επόμενη εβδομάδα. Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Ο προϋπολογισμός συνδέει τα δεδομένα που έχουμε. Πρέπει η οικονομία να βρει τον βηματισμό της».

Για την λίστα Βαρουφάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι έκθεση ιδεών. Δίνει στοιχεία που ποσοτικοποιούν μία γραμμή, μπορεί να υπάρχουν επιφυλάξεις και διαφωνίες., αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε έκθεση. Δεν μπορεί να θεωρηθεί έκθεση ιδεών. Είναι σαφώς καλύτερο κείμενο από αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης. Έχει γίνει σκληρή κριτική για την λίστα του Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι ακριβές κείμενο ως προς τα μέλη και το σύνολό του. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες ως προς τα ποσά»

Keywords
Τυχαία Θέματα