Λουκάς Καραδήμος: "Έχει τον τρόπο του ο Αναστασιάδης"

Στον Άγγελο Αναστασιάδη πιστώνει την πορεία του ΠΑΟΚ ο τεχνικός διευθυντής της Καλλιθέας και πρώην ποδοσφαιριστής του «δικέφαλου», ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ, ο οποίος μίλησε στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο για τον άνθρωπο και προπονητή Αναστασιάδη, όπως τον έζησε στα χρόνια της συνεργασίας του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την καλή πορεία του ΠΑΟΚ:

««Σε αυτό ρόλο έπαιξε η έλευση του κ. Αναστασιάδη. Εγώ ήμουν από πριν σίγουρος πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να οργανώσει τον ΠΑΟΚ και να τον κάνει ομάδα με… όμικρον κεφαλαίο. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό, δεν έχει στο μυαλό του μεγάλα ονόματα, δουλεύει ξεχωριστά τους παίκτες και προσπαθεί να πάρει από τον καθένα ό,τι μπορεί και νομίζω το παίρνει. Γιατί πάνω από όλα είναι η ομάδα και αυτό το έχει καταφέρει… Ο κ. Αναστασιάδης έδωσε να καταλάβουν στο σύλλογο και σε όλους τους άλλους ότι, αν δεν παίζουμε όλοι για την ομάδα, δεν πρόκειται να κάνει ο καθένας μόνος του κάτι. Πάνω από όλα είναι η ομάδα και αυτό μπορεί να ισχύει για όλους, όμως ο Άγγελος έχει έναν τρόπο μοναδικό να το περνάει και στους ποδοσφαιριστές και σε όλους».

Για τη σχέση του Αναστασιάδη με τους παίκτες: «Εγώ έχω δουλέψει με τον κ. Αναστασιάδη και είναι ένας πολύ δύσκολος και πιεστικός προπονητής, αλλά αν ο ποδοσφαιριστής είναι προσηλωμένος και καταλάβει αυτό τον άνθρωπο, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Είναι της λεπτομέρειας. Μπορεί να θυμηθεί μια φάση από το δέκατο δευτερόλεπτο ενός αγώνα και να σου το πει μετά το ματς, που είναι στα… κόκκινα! Έχει τρομερή ικανότητα σ’ αυτό… Προσπαθεί να πείσει τους ποδοσφαιριστές ότι το κάθε παιχνίδι κρίνεται στη λεπτομέρεια και αυτή είναι η αλήθεια. Έχει πάντα μια πειθαρχημένη ομάδα, έχει κοντά τις γραμμές του…».

Για την ψυχολογική διαχείριση της νίκης στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Ο Αναστασιάδης προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ότι «δεν έχουμε κάνει τίποτα». Δηλαδή το γεγονός πως «παίξαμε ένα καλό παιχνίδι ή πήραμε ένα διπλό με τον Ολυμπιακό» δεν λέει τίποτα. Και, είδα ότι, αποφάσισε να μη συναντηθεί η ομάδα τον κόσμο. Δεν θέλει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του έπαρση. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δύσκολος όταν έχει επιτυχίες. Αυτό είναι το ζήτημα, να διαχειριστεί τις επιτυχίες και να μπορέσει να συνεχίσει. Δεν είναι δηλαδή το θέμα να μένουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα… Το πιο σημαντικό είναι τι θα γίνει τώρα στην Ξάνθη. Αν δηλαδή θα τα καταφέρει και να φύγει με το διπλό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για τον τίτλο: «Είναι νωρίς να το πούμε. Απλά πιστεύω ότι έχει ένα ψυχολογικό προβάδισμα και ότι θα συσπειρωθεί περισσότερο και ο κόσμος φέτος. Είναι επικίνδυνα τα πράγματα, όμως, και ο κόουτς προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά την μπάλα».

Για τις ανάγκες του ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι η ομάδα θα ενισχυθεί. Το έχει ζητήσει και ο ίδιος και αυτό θα γίνει. Πιστεύω πως μπορεί να χρειαστεί έναν παίκτη στις άκρες, ίσως έναν και στον άξονα, αλλά αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι άνθρωποι του συλλόγου. Εγώ βλέπω, όμως, μία ομάδα που βγάζει υγεία».

Για το άσχημο ξεκίνημα της Καλλιθέας: «Δεν ξεκινήσαμε καλά όμως πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα αλλάξουν τα πράγματα, γιατί η ομάδα είναι καλή… Ευελπιστούμε ότι από ‘δω και πέρα θα παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο, διότι δεν είμαστε γι’ αυτή τη θέση».

Για το επίπεδο της Football League: «Θεωρώ πως είναι σε ένα μέτριο προς καλό επίπεδο… Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ίσως το πιο δύσκολο επαγγελματικό και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί. Δεν έχει, όμως, ποιότητα και όλες οι ομάδες βράζουν περίπου στο ίδιο καζάνι…».

Keywords
Τυχαία Θέματα