Κώστας Γιοβαννόπουλος: "Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης"

«Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Κώστας Γιοβαννόπουλος.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν μας έχει δώσει περιθώρια επιλογής να ψηφίσουμε κάτι διαφορετικό. Η ψήφος μου θα είναι αρνητική. Ξεκινάω μ’ αυτό το ενδεχόμενο. Φυσικά θα ακούσω τις θέσεις

της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοβαννόπουλος και σημείωσε: «Παλαιότερα ιδεολογικά ήμασταν πολύ κοντά με τον Σαμαρά, ο ίδιος όμως απομακρύνθηκε. Δεν είναι δυνατόν να κυβερνά σήμερα ξεχνώντας ποιος κατέστρεψε αυτή τη χώρα».


Αντίθετα ο κ. Γιοβανόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκτιμά ότι «είναι ευκαιρία να υπάρξει μία σύνθεση για την εκλογή» και μάλιστα ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την πρωτοβουλία της εθνικής ενότητας».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν θα γίνει ο Μεσσίας με κραυγές. Είναι μια ευκαιρία η Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να βρούμε το συνδετικό κρίκο όλοι μαζί. Αν έχει στόχο την ηγεσία της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει πρόγραμμα και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα θα πρέπει όλοι μαζί να δούμε πώς θα το αμβλύνουμε. Είναι εύκολο να αφορίζουμε και να παίρνουμε κεφάλια. Αλλά θα πρέπει να παίρνουμε και τις σωστές αποφάσεις».

Όσον αφορά στον χθεσινό του διάλογο με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Γιοβανοπουλος διέψευσε ότι συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν είπα ποτέ συγχαρητήρια στον Σαμαρά. Αυτά είναι φήμες. Η συζήτηση που είχαμε ήταν για το τραγικό τροχαίο της Βέροιας και επειδή έτυχε να βρεθώ κι εγώ στο Νοσοκομείο της Βέροιας, και είδα την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί και θέλησα να καμαρώσω για τους συμπολίτες μου που σε μια δύσκολη στιγμή έσπευσαν να βοηθήσουν. Αυτό είπα στον Πρωθυπουργό. Δεν του έδωσα συγχαρητήρια».

Σχετικά με την πρόθεσή του να ψηφίσει ή όχι τον προϋπολογισμό ο κ. Γιοβανόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει πρώτα να τον δει και έπειτα θα αποφασίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα