Κόλαση στη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΔΙΑΛΟΓΟΙ)

Πανδαιμόνιο με το «καλημέρα» επικράτησε κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία μεταφέρει υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής συνεδρίασης.

Με την έναρξη της συζήτησης ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έκρινε σκόπιμο να μην δώσει τον λόγο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι ήθελαν να θέσουν θέμα διαδικασίας αλλά στον εξωκοινοβουλευτικό

αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για να προτείνει αυτός τη διαδικασία προκαλώντας έτσι την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Δεν είστε αντιπρόσωπος του λαού. Τι δουλειά έχετε εσείς να μιλήσετε πριν από τους βουλευτές;» άρχισε να φωνάζει στον Δημήτρη Μάρδα ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ προσωπικά στον Β.Διαμαντόπουλο επιτέθηκαν Άδωνις Γεωργιάδης και Γ.Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ.

«Είσαι απαράδεκτος. Κύριε Βούτση μιλήστε. Τι πράγματα είναι αυτά;» είπε ο Άδωνις ενώ ο Κουτσούκος ακούστηκε να λέει: «Έχει δίκιο ο Πανούσης που αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί που σε εκλέγουν» με τον κ. Διαμαντόπουλο να απαντά μιλώντας για τη χειρότερη μορφή χουλιγκανισμού.

Ο προεδρεύων επέμεινε δίνοντας τελικά τον λόγο στον κ. Μάρδα ο οποίος προκάλεσε νέο γύρο έντασης προτείνοντας τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με κατεπείγοντα χαρακτήρα χωρίς να τοποθετηθούν οι φορείς.

«Εκφράζουμε τη διαφωνία μας για το ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να ακουστούν οι φορείς. Είναι εδώ το προεδρείο της ΚΕΔΕ και το βγάλατε έξω. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε τι λένε οι φορείς» είπε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας.

«Φυγομαχείτε. Η ΠΝΟ έχει ήδη παράγει αποτελέσματα αλλά φυγομαχείτε. Δεν θέλετε να μιλήσετε για την ΠΝΠ γιατί δεν σας συμφέρει. Δεν θέλετε να ακούσετε τους φορείς αλλά θέλετε τα χρήματά τους. Αν για κάποια ποσά υπάρχει ευρωπαϊκή απαγόρευση να μεταφερθούν σε επενδυτικούς λογαριασμούς δεν πρέπει να το ακούσουμε από τους φορείς;» είπε ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι, ενώ και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε με έντονο ύφος κανονική διαδικασία συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα