Κι όμως...Ο Σαμαράς μπορεί να πει ότι πέτυχε!!!

Στο προηγούμενο σχόλιο αναφερόμουν στον τρόπο με τον οποίον έκανε τον προεκλογικό της αγώνα η ΝΔ και που την οδήγησε σε πολιτική αυτοκτονία.

Η νίκη που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντριπτική καθώς φαίνεται ότι προς το κόμμα της Κουμουνδούρου μετακινήθηκαν την τελευταία στιγμή ακόμη και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα και από τα λαϊκά στρώματά της. Επομένως εκείνο που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι:

(α)

Η πολιτική Σαμαρά στο κοινωνικό επίπεδο απογοήτευσε ακόμη και τα στρώματα της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς
(β) Η πολύ δεξιά ρητορική του Μαξίμου η οποία αποκρυσταλλώθηκε και στο είδος της προεκλογικής καμπάνιας του φόβου αντί να τρομάξει αυτούς που κατευθύνονταν στον ΣΥΡΙΖΑ, τρόμαξε τους κεντρώους ψηφοφόρους που είχαν βρει, κυρίως επί Καραμανλή, κομματική στέγη στην ΝΔ. Και τους έχασε.

Η νέα ήττα του άλλοτε κεντροδεξιού κόμματος είναι λογικό να φέρνει στην επιφάνεια και το ζήτημα όχι μόνο των αιτίων της ήττας αλλά και των υπεθύνων των αιτίων αυτών. Αυτό σημαίνει ουσιαστικώς ότι η απόλυτη ευθύνη πέφτει στου ώμους του Αντώνη Σαμαρά και του στενού του επιτελείου, το οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες, μέχρι και την τελευταία στιγμή βρισκόταν σε αντιπαράθεση με άλλα στελέχη του κόμματος για την προεκλογική τακτική που θα ακολουθείτο.

Τα παραπάνω σημαίνουν ακόμη και κάτι άλλο. Ότι οι έχοντες την ευθύνη της ήττας και πρωτίστως ο αρχηγός πρέπει να παραμερίσουν. Πρωτίστως ως αυτοκριτική και δευτερευόντως για να επανέλθει η παράταξη στις ρίζες της από τις οποίες απομακρύνθηκε, με ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίος κατά την άποψή μου πέτυχε! Και ιδού πως:

Εφ’ όσον η ΝΔ επί ημερών του Αντώνη Σαμαρά μετετράπη σε κάτι άλλο, αυτό το άλλο είναι αυτό που ήξερε ο πρώην πρωθυπουργός. Σε ΠΟΛ. ΑΝ. Δεδομένου λοιπόν ότι η Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά ξεκίνησε με ένα 4% και κάτι, για να πιάσει ένα 8% στις ευρωεκλογές που ακολούθησαν! Επομένως, πιάνοντας ο Αντώνης Σαμαράς στις εκλογές το ποσοστό που έπιασε την Κυριακή, σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Στην υγεία όσων πίστευσαν στον Σαμαρά και κυρίως στους περισσότερους που παραπλάνησε!!

Keywords
Τυχαία Θέματα