Κεφαλογιάννη: "Η κυβέρνηση επιτέλους αφήνει τις ανοησίες"

Η βουλευτής της ΝΔ, κ.Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Για την διαπραγμάτευση

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Η ελληνική πλευρά επιτέλους αφήνει τις ανοησίες περί πολιτικής διαπραγμάτευσης, αφοσιώνεται στα τεχνικά θέματα αυτό καταλαβαίνουμε και από τις αλλαγές που έχουν φανεί το τελευταίο διάστημα και στο επίπεδο του προσωπικού που κάνει την διαπραγμάτευση. Χρειαζόμαστε άμεσα να έχουμε μια ενημέρωση για το που βρισκόμαστε διότι η κυβέρνηση

έχει χάσει τρεις μήνες πουλώντας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό διάφορες παρόλες περί διαπραγμάτευσης και περί πολιτικής λύσης γνωρίζοντας ή μη γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν σε καμία περίπτωση εφικτό και νομίζω ότι επιτέλους έχουνε προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Ο Λένιν έλεγε ότι η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη ελπίζω ότι τώρα το έχουν καταλάβει και ότι με ποιο ρεαλιστικούς στόχους και με μια μεγαλύτερη σοβαρότητα θα μπορέσουμε ενδεχομένως να έχουμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα. Γιατί μέχρι τώρα τρεις μήνες ουσιαστικά κάθε μέρα που έχει περάσει είμαστε σε χειρότερο σημείο δηλαδή η κυβέρνηση είναι σε πολύ χειρότερο διαπραγματευτικό σημείο από αυτό που ήταν τρεις μήνες πριν, ένα μήνα πριν . Κάθε μέρα που περνάει ουσιαστικά είναι πιο ευάλωτη η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών… Είμαστε σε μια κατάσταση που είναι βαλτωμένη.

Σε ερώτηση για τα ταμεία που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση από την προηγούμενη

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Η κυβέρνηση παρέλαβε από μια κυβέρνηση η οποία είχε κάνει μια δημοσιονομική προσαρμογή που ξέρετε ότι είχαμε πάρει τα εύσημα από παντού στο εξωτερικό για το πόσο σύντομα καταφέραμε και ήρθαμε σε μια αρκετά καλή ισορροπία στο θέμα των δημόσιων οικονομικών. Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονταν και δεν είχε κανείς το άγχος ότι δεν θα πληρωθούν.

Σε κάθε περίπτωση η πραγματική οικονομία το είχε δει ότι ως το τέλος του 2014 είχε αρχίσει η ύφεση να υποχωρεί και ότι είχαμε μπει πλέον σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό ήταν και ο μεγαλύτερος στόχος που είχαμε από την αρχή να μπορέσουμε να ξαναβάλουμε μπρος την ελληνική οικονομία. Στο σημείο που άρχισαν τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα όλο αυτό μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα με τους ισχυρισμούς της σημερινής κυβέρνησης δυστυχώς εξανεμίστηκε. Και λυπάμαι που το λέω βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να ξαναμπεί σε ύφεσιακή τροχιά. Μέτρα τα οποία έχουν καθαρά υφεσιακή λογική όπως αυτά που ακούμε δυστυχώς, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και ειδικά όταν πλήττουν τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός ο οποίος είναι το τομέας εκείνος που το 2013 και το 2014μας βοήθησε να μπορούμε ξανά σε μια σταθεροποίηση της οικονομίας και σε μια ανάπτυξη.

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Σε κάθε περίπτωση η ελπίδα που μας πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά τελειώνει. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να έχει την οποιαδήποτε επόμενη μέρα είναι να μας πάει σε ένα τρίτο μνημόνιο. Έχουμε φτάσει δηλαδή στο σημείο που πλέον το ιδανικό σενάριο για την κυβέρνηση είναι να κλείσει την διαπραγμάτευση αυτή με ένα τρίτο μνημόνιο.

Για την στάση της ΝΔ

Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Σε πρώτη φάση μπορεί να μας ενημερώσει η κυβέρνηση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή; Γιατί εγώ αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθούμε ένα θέατρο που παραλόγου εδώ και τρεις μήνες, η κυβέρνηση διαρρέει ότι οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά και είναι σαφές από αυτό που έχουμε καταλάβει τουλάχιστον το τελευταίο δεκαήμερο έχει καταλάβει ότι προφανώς δεν πηγαίνει καλά ούτε η διαπραγμάτευση ούτε η μέχρι τώρα πορεία της. Πάντως χωρίς να έχουμε τα στοιχεία που βρισκόμαστε και που θέλουν να μας πάνε δεν μπορούμε εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε τίποτα παραπάνω παρά μόνο να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με το θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση και το μέλημά μας είναι πως θα ελέγχουμε καλύτερα την κυβέρνηση. Νομίζω ότι για όλους μας αυτό που προέχει είναι το συμφέρον της Ελλάδας

Ερωτηθείσα αν η ΝΔ θα στηρίξει την συγκεκριμένη συμφωνία για να μην οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα ή θεωρεί ότι το δημοψήφισμα είναι λύση

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν ξέρω πρώτα από όλα αν θα υπάρξει συμφωνία, αν υπάρξει τι είδους συμφωνία θα είναι; Μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση αυτή τη στιγμή για το ποια θα είναι η στάση μας;
Αυτό που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον και σίγουρα αυτό που προέχει είναι η Ελλάδα να μην βγει από το δρόμο της Ευρώπης. Αλλά επειδή με ρωτήσατε για το δημοψήφισμα τέτοιου είδους σημαντικές αποφάσεις δεν πετάς το μπαλάκι στο λαό για να τις πάρει για αυτό σε έχει εκλέξει κυβέρνηση για να πάρεις εσύ αυτές τις σημαντικές αποφάσεις και όχι να προσπαθείς να βγάλεις από πάνω σου τις ευθύνες.
Καλό είναι να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και να συμπεριφερθούν με τον αντίστοιχο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα