Καταγγελίες και λουκέτο στον «9,84»

Με καταγγελίες για φατριασµό, αλαζονεία και έλλειψη διαφάνειας στο δηµοτικό ραδιόφωνο, αλλά και για την επιλογή νεοφιλελεύθερων και µνηµονιακών πολιτικών στον δήµο αποχώρησε από τη ∆ΕΡΑ και την παράταξη του δηµάρχου Γιώργου Καµίνη η δηµοτική σύµβουλος και πρόεδρος της ∆ΕΡΑ, Κατερίνα ∆ωρή. Και, µπορεί η παραίτησή της να πέρασε στα ψιλά, ωστόσο ήδη έχει ενηµερωθεί τόσο το Σ∆ΟΕ όσο και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για το µπάχαλο που επικρατεί στο πάλαι ποτέ ιστορικό ραδιόφωνο της Αθήνας. Η µέχρι πρότινος

πρόεδρος του δηµοτικού ραδιοφώνου αναγκάστηκε, όπως περιγράφει στην αποκαλυπτική επιστολή της, να παραιτηθεί, αφού η παραµονή της κατέστη αδύνατη, τόσο στο δηµοτικό ραδιόφωνο όσο και στην παράταξή της.

Οι αιχµές για τον παράνοµα διορισθέντα (σ.σ.: ∆εν διέθετε πτυχίο ανώτατης σχολής, όπως προέβλεπε ο κανονισµός) διευθυντή του «9,84», Τάκη Καµπύλη, είναι πολλές, χωρίς, παρ’ όλα αυτά, να ιδρώνει το αφτί κανενός. Απεναντίας, επί τρία χρόνια όποιος αντιστεκόταν στο αυταρχικό καθεστώς της διοίκησης Καµπύλη είτε αναγκαζόταν σε παραίτηση, είτε αποβαλλόταν από τον δηµοσιογράφο, που απαξίωσε σε πολύ σύντοµο διάστηµα τον «9,84».

Η Κατερίνα ∆ωρή, στην επιστολή-καταπέλτη (τόσο για τον Τάκη Καµπύλη όσο και για τον Γιώργο Καµίνη, που τον καλύπτει), µιλά για «αλαζονεία µε την οποία αντιµετωπίζονται οι θεσµικοί παράγοντες» και για «έλλειψη διαφάνειας και ενηµέρωσης», καθώς και για «φατριασµό στη λειτουργία», στοιχεία που, εκτός των άλλων, «συνιστούν πολιτική µε µονιµότερα, διαχρονικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι εκτός των όσων έχουµε διακηρύξει και έχουµε δεσµευτεί απέναντι στους δηµότες να υλοποιήσουµε».

Η ουσία, όµως, στην υπόθεση του «9,84» βρίσκεται στη διοίκηση Καµπύλη, η οποία κατά κοινή παραδοχή έχει αποτύχει παταγωδώς. Μάλιστα, εσχάτως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η στήριξη που του παρέχει ο απερχόµενος δήµαρχος της Αθήνας µπορεί να αποδειχθεί πολιτικά µοιραία για τον ίδιο.

Ανεξάρτητα όµως από τα παραπάνω, στην όλη ιστορία υπάρχει και ένα αδιαµφισβήτητο γεγονός, που έχει να κάνει µε την απαξίωση του προϊόντος. Αυτή τη στιγµή, το πολυδάπανο ραδιόφωνο της Αθήνας αφορά ελάχιστους, ενώ κανείς δεν έχει ενηµερώσει τους εργαζόµενους για τα µελλούµενα.

Ποια είναι αυτά; Το γεγονός ότι ο σταθµός έχει αρχίσει να µετρά αντίστροφα, µε τους Καµίνη και Καµπύλη να φλερτάρουν µε την ιδέα της ιδιωτικοποίησης του ιστορικού ραδιοφώνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα