Κληρώνει άµεσα για την Ψηφιακή Τηλεόραση

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, στον διαγωνισµό για τον πάροχο δικτύου προχωρεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων. Πρόκειται για τον διαγωνισµό που θα ορίσει τον «κλειδοκράτορα» της ψηφιακής τηλεόρασης τα επόµενα 15 χρόνια στην Ελλάδα. Οποιος αδειούχος ή... προσωρινά λειτουργών τηλεοπτικός σταθµός δεν θα πληρώνει συνδροµή στην εταιρεία-πάροχο που θα κερδίσει

τον διαγωνισµό δεν θα µπορεί να εκπέµψει. Αν νικήτρια βγει στον διαγωνισµό η Digea, τότε ο ψηφιακός πάροχος, η εταιρεία των ιδιοκτητών σταθµών εθνικής εµβέλειας µε ένα τίµηµα περίπου 16-18 εκατ. ευρώ για 15 έτη, θα έχει ως πελάτες του τουλάχιστον τους σταθµούς εθνικής εµβέλειας, µε πολλαπλάσια έσοδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συνδροµή ανά πελάτη-κανάλι εθνικής εµβέλειας µπορεί να φτάσει και τα 900.000 ευρώ τον χρόνο. Στόχος της νέας ΕΕΤΤ -τον διορισµό της οποίας συντόνισε ο υπουργός Υποδοµών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- είναι να διενεργηθεί η σχετική δηµοπρασία έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Εκτός από την Digea, ενδιαφέρον έχουν δείξει ο ΟΤΕ και η Nova/Forthnet, η οποία ήταν και η µοναδική που έπιασε τον στόχο κάλυψης του µεταβατικού σταδίου της ψηφιακής τηλεόρασης, σε αντίθεση µε τον ψηφιακό πάροχο.

ΤΑ ΜΕΛΗ. Πρόεδρος στην ΕΕΤΤ ορίστηκε ο πρώην διευθύνων σύµβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος (φωτό). Μεταξύ των µελών, µε απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι ο Γιάννης Αναστασάκος, πρώην διευθύνων σύµβουλος της AGB, τακτικός «επισκέπτης» µε την ιδιότητα του σχολιαστή της εκποµπής του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ και αρθρογράφος της «Καθηµερινής» στο πρόσφατο παρελθόν.

Η κριτική η οποία γίνεται στην ΕΕΤΤ είναι πως η σχετική διαβούλευση, που έγινε τον Ιούνιο, για τον διαγωνισµό που ετοιµάστηκε, δεν περιλάµβανε τη µελέτη βιωσιµότητας που θα οδηγούσε σε ασφαλέστερα συµπεράσµατα για την ανάγκη ύπαρξης -ή όχι- του προτεινόµενου στον διαγωνισµό µονοπωλίου. ∆ιότι όλοι γνωρίζουν πως, αν κερδίσει η Digea, θα κτίσει ένα νέο µονοπώλιο στην ιδιωτική τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα