Καμμένος: "Ο Ντεληγιώργης είναι παράδειγμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις"

Με το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως επιβράβευσε σήμερα το πρωί η Ελληνική Πολιτεία, δια του αρμοδίου Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Αντώνιο Ντεληγιώργη, τον οποίο αποκάλεσε «παράδειγμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, για τις ενέργειές του προ ημερών στη διάσωση μεταναστών στο ναυάγιο ιστιοφόρου δουλεμπορικού σε ακτή της Ρόδου.

Συμφώνως με το σκεπτικό της απονομής του Μεταλλίου Εξόχου Πράξεως στον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Αντώνιο Ντεληγιώργη, της υψηλότερης εν ειρήνη Ηθικής Αμοιβής σε στρατιωτικό, αυτή πραγματοποιήθηκε για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο σκάφους στις 20 Απριλίου 2015, στ’ ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου. Στην τελετή παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Μετά το πέρας της τελετής ο ΥΕΘΑ δήλωσε τα εξής: «Ο ΕΠΟΠ Λοχίας Ντεληγιώργης, σήμερα, πήρε εκ μέρους του ελληνικού λαού, το παράσημο Εξόχου Πράξεως. Διότι, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στη Ρόδο που υπηρετεί, ήταν παρών σε μια διαδικασία διάσωσης μεταναστών, προσφύγων, που το πλοίο τους προσέκρουσε στα βράχια και έπεσαν στη θάλασσα. Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου, οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει. Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί παράδειγμα. Αποδεικνύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο Ελληνικός Στρατός, δεν είναι μόνο για τον πόλεμο αλλά και για την ειρήνη. Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων Υπαξιωματικών, Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Εθνοφυλάκων και Στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε υπερήφανοι για τον Λοχία Ντεληγιώργη και εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι».Συγχαρητήρια στον τιμηθέντα Λοχία και συγχαρητήρια και στην ηγεσία (πολιτική και στρατιωτική) του ΥΠΕΘΑ που έδρασε ταχύτατα και απένειμε την Ηθική Αμοιβή, ενώ ακόμα η πράξη του τιμηθέντος είναι ακόμα «ζεστή».

Ευχόμαστε πάντα σειρά να λάβουν τώρα και οι προταθέντες και δικαιούμενοι Ηθικές Αμοιβές από τις Μάχες στην Κύπρο τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1974 στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα