Βλέπει νέα κυβέρνηση o Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στη «διάθεση των γεγονότων» δηλώνει ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόσο με την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας όσο και, πολύ περισσότερο, με την πολιτική πλατφόρμα που παρουσίασε στην ομιλία του ενώπιον της τελευταίας «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής, τάραξε τα ήδη τρικυμιώδη ύδατα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος εμφανίζεται ανήσυχος για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην κεντρική πολιτική

σκηνή και εκτιμά ότι, αργά ή γρήγορα, «οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα βρεθούν αντιμέτωπες με την ανάγκη να συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης».

Πεποίθησή του, όπως εκμυστηρεύεται στους συνομιλητές του, είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. δεν μπορούν να αντέξουν το φορτίο της διακυβέρνησης που κλήθηκαν να αναλάβουν». Γι’ αυτό και η άποψή του είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα υποχρεωθεί «να διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα που έχει συγκροτήσει και με άλλες δυνάμεις, οι οποίες θα κληθούν είτε να μοιραστούν τα βάρη από τις αναγκαίες αλλαγές είτε να αντικαταστήσουν τους ακραίους που δεν θα αντέξουν την αναγκαία κυβερνητική στροφή προς τον ευρωπαϊκό ρεαλισμό».
«Ο ιδεολογικός άξονας της παράταξής μας διαχρονικά είναι ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής Κεντροδεξιάς.Με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου», είναι η άποψή του.

Οπως σημειώνει μάλιστα, «το Κέντρο δεν είναι κόμμα», αλλά «πολιτικός χώρος συνάντησης και διαλόγου των αστικών, προοδευτικών και κοινωνικών ρευμάτων της κοινωνίας».

Τις θέσεις αυτές το τελευταίο διάστημα τις μοιράζεται με αρκετά στελέχη της Ν.Δ., όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς και άλλα πρόσωπα του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, πολλά από τα οποία επισκέπτονται τακτικά πλέον το γραφείο του Ελληνα επιτρόπου στην Αθήνα, προκειμένου να πληροφορηθούν τις εκτιμήσεις του Αρκάδα πολιτικού μέσω των επιτελών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα