Καμπανάκι από τον Ντάισελμπλουμ: "Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα"

«Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση και πρόσθεσε ότι «παραμένουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία πριν το τέλος του Ιουνίου.

Αν υπάρξει συμφωνία, είπε, θα πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης και στη συνέχεια θα εκταμιευθούν κεφάλαια προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην αποπληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν χρησιμοποίησε και τόσο συμβατικό τρόπο για να αποπληρώσει το ΔΝΤ».

«Ο τρόπος που επέλεξε η Ελλάδα να πληρώσει το ΔΝΤ δεν είναι ο καθιερωμένος. Είναι, όμως, ένας τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της αποπληρωμής

Παρά τις διαρροές για άρνηση της Ελλάδας να πληρωθεί η δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ σε περίπτωση που δεν υπήρχε θετική έκβαση Eurogroup τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες νωρίς το απόγευμα ότι η σχετική εντολή δόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά επικαλούμενα υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών "Η εντολή για να πληρωθεί το ΔΝΤ εκτελέστηκε".

Η εντολή για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ από την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε από τονΓιάννη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο Έλληνας υπουργός ανακοίνωσε στους ομολόγους του της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup ότι η Αθήνα έδωσε τη σχετική εντολή για την αποπληρωμή προκαλώντας θετικά αποτελέσματα και ανακούφιση

Η αποκάλυψη για τον τρόπο αποπληρωμής

Από το περασμένο Σάββατο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ έγραφαν για τον τρόπο που η Ελλάδα θα βρει τα χρήματα για να αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ η οποία λήγει την Τρίτη.

Όπως έγραφαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και η Ελένη Καλογεροπούλου,

"Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα όσα συζήτησε ο κ. Ντράγκι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και στην έμμεση υπόσχεση του Ευρωπαίου τραπεζίτη ότι θα επιτρέψει στην Τράπεζα της Ελλάδος την άτυπη χρηματοδότηση της οικονομίας, προκειμένου να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 680 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εξέλιξη με την εντολή της Αθήνας για πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ αφού όπως αποκαλύφθηκε το ποσό βρισκόταν σε λογαριασμό ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γ. Στουρνάρας έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης «ανακαλύπτοντας» αυτόν τον λογαριασμό και με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ την Τρίτη και δεν θα πειραχτούν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα