Γιακουμάτος: "Τέσσερις μήνες κωλυσιεργούν και λένε μπαρούφες. Να μιλήσουν υπεύθυνα"

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις εξελίξεις στο θέμα της συμφωνίας
Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Όποιος καταλάβει κατάλαβε να και δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Εχθές υπό τον κ. Τσίπρα το υπουργικό συμβούλιο απέκλεισε σύσσωμο και τις εκλογές και το δημοψήφισμα.

Ο κ. Σκουρλετης λέει αλλά τώρα. Ο κ. Σκουρλέτης μετείχε όμως στο υπουργικό συμβούλιο που είπαν ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα. Και εν πάση περιπτώσει αν αποφασίσουν τι θέλουν, γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα, πελαγοδρομούν αν αποφασίσουν τι σημαίνει να πάμε σε εκλογές, τι σημαίνει να πάμε σε δημοψήφισμα; Σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει ανικανότητα, δεν μπορεί να λύσει το θέμα, δεν μπορεί να κάνει έντιμο συμβιβασμό άρα λοιπόν δειλιάσει και προχωρεί, κάνει συμμέτοχο το λαό ενώ ο λαός έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει.

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Εγώ θα έλεγα ότι καθαρή λύση και έντιμη λύση είναι να μας πουν τι ζητάνε οι εταίροι, να μας πουν τι προσφέρουν οι εκείνοι. Εσείς τα ξέρετε τα σημεία συμφωνίας ή το email Βαρουφάκη; δεν το ξέρει κάνει, όλοι ρεπορτάζ δουλεύουμε. Μα δεν είναι δυνατόν μια χώρα να προχωρεί με ρεπορτάζ.
Εδώ λοιπόν το θέμα είναι το e-mail του Χαρδούβελη το οποίο το ξέρουμε όλοι, είναι 970 εκατομμύρια. Η ΝΔ δεν το είχε δεχτεί και δεν είχε κλείσει την 5η αξιολόγηση και ήταν στο παζάρι με τον κ. Χαρδούβελη για 970 εκατομμύρια. Και τώρα μιλάμε για το e-mail Βαρουφάκη που δεν το ξέρει κανείς, μόνο εκείνος το ξέρει και μιλάμε για 3-4,5 δις. Το email Βαρουφάκη δεν πρέπει να το φέρει στην ελληνική κοινωνία να το δημοσιοποιήσει και να πούμε σε αυτά συμφωνούμε, σε αυτά δεν συμφωνούμε.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τίποτα. Δεν μπορεί 4 μήνες να κωλυσιεργούμε και να λέμε συνέχεια μπαρούφες. Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουν υπεύθυνα.
Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ο κ. Τσίπρας σε εκπομπή ότι θα διατηρηθεί και φέτος, τώρα βγαίνει διαρροή 23% σε όλα τα αγαθά και παντού για τον ΦΠΑ αυτά είναι επικίνδυνα. Τέσσερις μήνες μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα όταν έχει στερέψει εντελώς; Όταν δεν έχει ευρώ … βγες πες την αλήθεια. Πες τη και ο λαός θα συμπαρασταθεί και όταν λέμε ο λαός εννοούμε και τα κόμματα από το λαό όπως είναι η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ. Όλα τα κόμματα, θα σταθούμε δίπλα αλλά να ξέρουμε τι γίνεται και γιατί φτάσαμε εδώ.

Ερωτηθείς γιατί δεν τελείωνε η ΝΔ το πακέτο των διαπραγματεύσεων

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Εμείς στην 5η αξιολόγηση δηλαδή το e mail Χαρδούβελη, είμαστε σε διαπραγμάτευση. Από την ώρα που οι δανειστές κατάλαβαν ότι δεν έχουμε εκλογή πρόεδρου Δημοκρατίας και κατάλαβαν ότι έχουμε αλλαγή στο πολίτικο σύστημα από εκείνη την ώρα στύλωσαν τα πόδια τους και δεν προχώρα τίποτα. Εάν δεν είχαμε την εκλογολογία και την προεδρολογία και είχαμε λήξει το πρόβλημα αυτό θα είχαμε τελειώσει. Εγώ ήμουν στο υπουργείο Ανάπτυξης και είχα πολύ ζωντανή επικοινωνία μαζί τους και ξέρω ότι όταν ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε να πάει για πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν είχαμε πρόεδρο και έλεγε ο Τσίπρας και τον Τσίπρα να κατεβάσετε δεν θα τον ψηφίσουμε…
…Εμείς με το e-mail Χαρδούβελη είχαμε διαπραγμάτευση και θα το κλείναμε εάν οι ευρωπαίοι δεν βλέπανε ότι πάμε για εκλογές.
Ο κόσμος θα αντιληφθεί πολύ καλά ότι επί 2,5 χρόνια η ΝΔ και ο Σαμαράς κρατήσαμε την χώρα όρθια πότε δεν φοβήθηκε ο συνταξιούχος στα 2,5 χρόνια ότι δεν θα πάρει την σύνταξη. Ποτέ δεν φοβήθηκε ο μισθωτός ότι δεν θα πληρωθεί. Κάντε ρεπορτάζ τώρα στον συνταξιούχο, στο μισθωτό. Δεύτερον, μόνο τον Απρίλιο απόσυραν από την τράπεζα 35 δις … Αυτό είναι ντροπή, είναι κατάντια και φταίει μόνο και μόνο η κωλυσιεργία και τα ψέματα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που 4 μήνες κορόιδευαν τον κόσμο.

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Σύντομα θα δείτε ότι όλα αυτά που έλεγε η ΝΔ δεν ήταν κινδυνολογία, ήταν γεγονότα. Κι αυτά λέτε εσείς και πάτε να τα εξωραΐσετε θα αποκαλυφθεί και γίνει της Αποκάλυψης. Περιμένετε.

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Έχουμε ένα βουνό πέφτουν όλοι οι δείκτες, η οικονομία διαλύεται, φράγκο δεν υπάρχει, τίποτα δεν υπάρχει. Έλα δω ρε αδελφέ στην Βουλή να δούμε τι γίνεται. Μήπως οι ξένοι έχουνε τρελαθεί; να μας τα δείξεις. Και να είμαστε κι εμείς κοντά σου και να πάμε οικουμενικά. Αυτό γιατί δεν γίνεται; Γιατί κοροϊδεύουν και περιπαίζουν τον κόσμο. Φοβάμαι ότι αυτή η κωλυσιεργία είναι επί τούτου γιατί θέλουνε τη ρήξη οι ίδιοι οι Συριζαίοι. Θέλουνε τη ρήξη, δεν θέλουνε το ευρώ μακάρι να διαψευσθώ. Πάμε για ρήξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα