Ήσυχος: "Ζητάμε τη βοήθεια των γονιών στην καταπολέμηση του ρουσφετιού"

Τη βοήθεια των γονέων των νεοσυλλέκτων για την καταπολέμηση του «ρουσφετιού» στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις που διαπίστωσε σε θέματα ρουχισμού που δίνονται από την υπηρεσία στους νεοσυλλέκτους, λόγω της οικονομικής καταστάσεως της χώρας, επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Κώστας Ήσυχος κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα Αττικής, όπου δεχόταν τους νέους μαυροσκούφηδες της Β’2015 ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς.

«Σας

θέλουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να καταταγείτε στον πόλεμο κατά του βύσματος» τόνισε ο ΑΝΥΕΘΑ, προσθέτοντας: «Στις προτεραιότητές μας ως κυβέρνηση είναι ένα αδιάβλητο σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στρατιωτών, μακριά από παρεμβάσεις, που θα λαμβάνει υπόψη την οικογενειακή αλλά και την οικονομική κατάσταση του καθενός, θα δίνει κατ’ αρχήν προβάδισμα στα θύματα της ακραίας φτώχειας. Παράλληλα θα παρέμβουμε στοχευμένα σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του στρατιώτη στη Μονάδα του».

Σε άλλο σημείο και αναφερόμενος στα υφιστάμενα προβλήματα, ο κ. Ήσυχος τόνισε τα εξής: «Φεύγουμε μ’ ένα φάκελο που μας παρέδωσε ο διοικητής, που με μεγάλη αυταπάρνηση και αφοσίωση, όπως και όλη η ιεραρχία εδώ στο στρατόπεδο σε εποχές δύσκολες, δίνουν έναν αγώνα για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Διαπιστώσαμε ότι εδώ όπως και σε άλλα στρατόπεδα, υπάρχουν ελλείψεις στην ένδυση που πρέπει να τις καλύψετε εσείς αγοράζοντας από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό, πχ περισσότερες κάλτσες και περισσότερα εσώρουχα. Σε αυτά πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις.»

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα