Ήσυχος: Η Ευρώπη έχει απομακρυνθεί από το δόγμα του Βερολίνου

Μιλώντας στον Σεραφείμ Κοτρώτσο και στα Παραπολιτικά 90,1, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι: «Νομίζω ότι ζούμε πρωτόγνωρες μέρες. Σήμερα στην Ευρώπη, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και των πολιτικών δυνάμεων. Μην ξεχνάτε ότι και ο Πούτιν αλλά και ο Ομπάμα, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα».

Όσο αφορά την στάση της Γερμανίας τις τελευταίες ώρες, είπε: «Η σκλήρυνση της Γερμανίας είναι γεγονός, νομίζω ότι η στάση της είναι

αναμενόμενη. Η Ευρώπη, όμως, και η περιφέρεια της έχει απομακρυνθεί από το δόγμα του Βερολίνου, απέναντι στην δημοσιονομική πειθαρχία».

Ο κ. Ήσυχος τόνισε την σημασία που έχουν τα ταξίδια και οι επαφές που κάνει η ελληνική κυβέρνηση της τελευταίες μέρες. «Τα ταξίδια δεν είναι ούτε επικοινωνιακά, ούτε ταξίδια γνωριμίας. Εκεί τίθενται τα θέματα επί τάπητος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα η διαγραφή του χρέους. Το λεγόμενο new deal. Εμείς απαιτούμε σεβασμό στην κρίση που περνάει ο ελληνικός λαός, και αντίστοιχη αντιμετώπιση. Το Βερολίνο λέει ότι τους στριμώχνουμε και εκείνο απαντά πως πρέπει να ορθώσει ανάστημα. Η ‘νωπή’ εντολή του λαού είναι να αναπνεύσει άμεσα η Ελλάδα!».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόσθεσε ότι: «Επειδή πρέπει να διδάσκεται κανείς από τα λάθη και τις συγκρούσεις, πρέπει να πάμε σε τέτοιους συμβιβασμούς. Πρέπει να θέσει η κυβέρνηση επί τάπητος τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Η ανάγνωση των δικαιωμάτων της Ε.Ε. έχουν 2 διαφορετικές οπτικές αφετηρίες. Εμείς ξεκινάμε από τη συνοχή των λαών, και πάμε παρακάτω».

Όσο αφορά την ενδεχόμενη σύγκρουση με την Γερμανία, και για το αν είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει, ο Κώστας Ήσυχος δήλωσε: «Έχει σκεφτεί από την άλλη, ο κύριος Σόιμπλε, αν πάμε σε Eurogroup, η Γερμανία τι θα γίνει εάν απομονωθεί από τις χώρες της περιφέρειας; Τι θα πράξουν τότε οι λαοί της Ευρώπης εάν απομονωθεί η Γερμανία, αυτό το έχει σκεφτεί ο κύριος Σόιμπλε;;»

«Η πρακτική νίκη μίας χώρας, π.χ Γερμανίας, δεν σημαίνει ότι κέρδισε τον πόλεμο. Θεωρώ τρέλα, καταστροφή, πρέπει να επικρατήσει σύνεση των ισχυρών χωρών, για να μην οδηγηθεί συνολικά η Ευρώπη στο περιθώριο της παγκοσμιοποίησης. Στο τραπέζι είναι πάντα όλες οι εναλλακτικές για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς τώρα που βρισκόμαστε στην πρώτη στροφή, δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να γονατίσουμε, απέναντι στον λαό που περνάει δύσκολα σε αυτές τις μέρες, και που περιμένει να έρθουν μέρες ελπίδας».

«Η πίτα μοιράζεται διαφορετικά πια. Ελπίζουμε ο Σόιμπλε να έχει plan B. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία Γερμανία που βρίσκεται σε ανάπτυξη. Ο στόχος είναι να ξεφύγουμε για 5-7-8 χρόνια, ώστε η χώρα να μην πληρώσει τοκοχρεολύσια και να αναπτύσσεται. Αν αυτά αφεθούν, τότε θα μιλάμε για μία ελληνική αναγέννηση που την έχει ανάγκη ο λαός και η ιστορία μας. Εμείς θα διαπραγματευτούμε με κόκκινες γραμμές, τις έχουμε θέσει. Πάνω σε αυτόν τον οδικό χάρτη θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε. Έχουμε μία Γερμανία που όλο και περιθωριοποιείται».

Για τον Πάνο Καμμένο και την συνεργασία μαζί του, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός: «Συμβιώνουμε, συμφωνούμε στα βασικά. Με τον Πάνο Καμμένο, υπάρχει ανθρώπινη σχέση και αυτό είναι το πρώτο κριτήριο. Για να είμαστε παραγωγικοί στους στόχους μας».

Ενώ πρόσθεσε ότι θα διορθωθούν αδικίες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στις ένοπλες δυνάμεις: «Όλο αυτό το κομμάτι-των ενόπλων δυνάμεων- είναι μέρος του ελληνικού λαού. Βασικός πυλώνας για εμάς είναι να δώσουμε στον κόσμο αυτό το ηθικό πλεόνασμα ώστε να διορθώσουμε αδικίες που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα