Ηχηρό μήνυμα από την ΟΝΝΕΔ για την επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης

Ολοκληρώθηκε η δράση για την επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης, με κεντρικό σύνθημα “Return the Sculptures”. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ Μ. Βρετανίας, ταυτόχρονα έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα και το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, όπου μέλη

της Οργάνωσης, αλλά και πολίτες που υποστηρίζουν το αίτημα για επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης στην Ελλάδα, καλούσαν τους επισκέπτες των μουσείων να ενημερωθούν για το θέμα και να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας.

Στην δράση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Β' Αθηνών και Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου παραβρέθηκε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι η άσκηση πίεσης πάνω σε ένα κομβικό θέμα για τη χώρα μας, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι επισκέπτες των μουσείων, διαπιστώνουν τη σημασία του ζητήματος και αποτελούν τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές της θέσης μας.

Με το πέρας της δράσης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, μέλη της ΟΝΝΕΔ βρίσκονται έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης και το Βρετανικό Μουσείο, ενώνοντας τη φωνή τους με χιλιάδες επισκέπτες, με το αίτημα να γυρίσουν τα γλυπτά της Ακρόπολης. Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα στη διεθνή κοινή γνώμη, ότι τα γλυπτά της Ακρόπολης αποτελούν tory.tτικεγαλopolis, with no coherence useum, in order to tell their story.tπολιτιστική μας κληρονομιά και η επιστροφή τους είναι εθνική απαίτηση για όλους τους Έλληνες. Για αυτό, θα πρέπει όλοι μαζί και πρώτη η Πολιτεία, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε σύντομα να θαυμάζουμε το γλυπτά, στον τόπο που δημιουργήθηκαν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα