Η τραγική ιστορία του Έλληνα «Χριστού»

Μια "κατάρα" συνδέεται με τον όνομα των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού.

Η "κατάρα" αυτή "χτύπησε" και τον Έλληνα ηθοποιό, Αλέξη Γκόλφη που πρωταγωνίστησε στη τηλεοπτική σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο ηθοποιός μετά τη συμμετοχή του στη τηλεοπτική σειρά, είδε τη καριέρα του να απογειώνεται... εξώφυλλα, συνεντεύξεις.

«Ήμουν ένας ροκ... Χριστός! Οι άνθρωποι στον δρόμο δεν με έβλεπαν σαν τον Αλέξη

Γκόλφη, αλλά με αντιμετώπιζαν σαν Θεάνθρωπο! Αργότερα, δεν ήθελα να προσβάλω την εικόνα που είχα δημιουργήσει με τον Χριστό με κάποια άλλη δουλειά. Έτσι, στράφηκα στη μουσική. Οργάνωνα συναυλίες και έφτιαξα κλαμπ που έγιναν φυτώρια για μουσικούς, όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Έτσι έμεινα μία δεκαετία στην αφάνεια. Αν ξαναζούσα τη ζωή μου, θα ήθελα έναν σύντροφο ή πολλά λεφτά, αν και ξέρω πως ό,τι σου δίνει η ζωή, σου το παίρνει πάλι πίσω…», είχε δηλώσει ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».

Όμως, όλα μετατράπηκαν σε εφιάλτη, όταν έχασε την μητέρα του και λίγο καιρό αργότερα του έκαναν έξωση από το σπίτι του.

Ο ηθοποιός βρήκε καταφύγιο σε μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στα Πατήσια και πήγαινε στην ενορία της γειτονιάς του για να πάρει ένα κομμάτι ψωμί από το συσσίτιο αστέγων

«Ούτε από τα σκουπίδια τρώω, ούτε στα παγκάκια κοιμάμαι! Ζω αξιοπρεπώς, αλλά πολύ δύσκολα, με 1.000 ευρώ το χρόνο, που μου έδωσε ως επίδομα το υπουργείο Πολιτισμού, έχω κάνει κατάληψη σε ένα παλιό σπίτι, τρώω από το συσσίτιο του Αγίου Λουκά… Τα λεφτά δεν τα υπολογίζω, ποτέ μου δεν τα υπολόγισα!», είχε δηλώσει το 2006 στην εφημερίδα Espresso.

Στις 3 Αυγούστου του 2007, ο Αλέξης Γκόλφης βρέθηκε στη πλατεία Κολιάτσου, σε κακή κατάσταση,σχεδόν ημιλυπόθημος και μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και δύο μέρες μετά άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών.

Ενώ, η σορός του ηθοποιού έμεινε στα αζήτητα για δύο μήνες, αφού κανείς δεν τον είχε αναγνωρίσει ώσπου, ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης, που είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Ιγγλέση, συμπρωταγωνίστρια του ηθοποιου στην τηλεοπτική σειρά, τον είδε.

Η κηδεία του έγινε στις 11 Οκτωβρίου του 2007 και λιγοστοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν εκεί για να του πουν το τελευταίο “αντίο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα