Με σύστημα "4+1" ο πρωινός καφές του Μαξίμου

Οπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει, λέει ο λαός μας, και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει τον τελευταίο καιρό πως ο κρίσιμος για την καθημερινότητα της επικοινωνίας «πρωινός καφές» δεν πρέπει να είναι πολυμελής. Ετσι, όπως έγραψε το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, μετά τις πρώτες δοκιμαστικές συνεδριάσεις, το σχήμα που έχει πλέον καθιερωθεί για τα άτομα που παίρνουν τις κεντρικές αποφάσεις και διαχειρίζονται

τα σοβαρά ζητήματα από πολύ νωρίς είναι το «4+1».

Πέραν του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η κλειστή ομάδα του «πρωινού καφέ» περιλαμβάνει τον πιο στενό συνεργάτη του, δηλαδή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος πρέπει να είναι ενήμερος για όλα, αφού μέρα παρά μέρα κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις, και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρή Μιχόπουλο.

Η βασική αυτή τετράδα είναι που χαράσσει την επικοινωνιακή στρατηγική, ενώ αρκετά συχνά συμμετέχει και ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, αφού η εμπειρία του σε πολλά ζητήματα θεωρείται χρήσιμη. Από κει και πέρα, υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις που χρειάζεται η συνδρομή συγκεκριμένων υπουργών, οι οποίοι χειρίζονται κρίσιμα ζητήματα. Και συνήθως εμφανίζονται αφού έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της συνάντησης των τεσσάρων. Το γενικό συμπέρασμα έως τώρα είναι πως ο κλειστός κύκλος είναι πιο αποτελεσματικός από τον… αχανή.

Keywords
Τυχαία Θέματα