Η κακοκαιρία κατέστρεψε τον παράδεισο της Μενεγάκη στην Άνδρο (ΦΩΤΟ)!

Της Σπυριδούλας Τριάντου

Από το ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αν και ο Ματέο Παντζόπουλος διανύει μια ευτυχισμένη περίοδο, καθώς σε λίγες ημέρες θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας, την ηρεμία του τάραξαν οι δυνατοί νοτιάδες, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφές στο αγαπημένο του νησί, αλλά και στην ξενοδοχειακή μονάδα «Οναρ» που διατηρεί. Ετσι, την Τρίτη, ο επιχειρηματίας και αρραβωνιαστικός της Ελένης Μενεγάκη

ετοίμασε τα πράγματά του και αναχώρησε με τον πατέρα του για την Ανδρο.

Μέσα σε μόλις έναν μήνα, ο Ματέο αλλά και η Ελένη αναστατώνονται για δεύτερη φορά, λες και κάποιος τους έχει ματιάσει… όπως μονολογούν οι φίλοι τους. Αμέσως μετά την έλευση του νέου έτους, στις 4 Ιανουαρίου, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο ξενοδοχείο που διατηρεί ο επιχειρηματίας στα Αχλα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Η φωτιά περικύκλωσε το ξενοδοχείο του και κατέστρεψε αρκετά το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει.

Τώρα, για δεύτερη φορά, ο Ματέο Παντζόπουλος ζει δύσκολες στιγμές… Από την πρώτη κιόλας στιγμή που εκδόθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού, ο επιχειρηματίας άρχισε να ανησυχεί… Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν να φυσούν δυνατοί νοτιάδες, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην Ανδρο και συγκεκριμένα στο Μπατσί. Οι εικόνες από την κατεστραμμένη παραλία προκαλούν θλίψη στους κατοίκους, ενώ και ο Ματέο μόλις είδε τις πρώτες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο… πάγωσε! Το ωραιότερο μέρος του χωριού, το πιο γραφικό σε όλο το νησί, το πήρε η θάλασσα. Ο Ματέο πριν ανέβει στο καράβι είχε ενημερωθεί λεπτομερώς από συνεργάτες του για τις ζημιές που υπέστη ο «παράδεισός» του και δίχως δεύτερη σκέψη πήρε τα απαραίτητα και μπήκε στο πλοίο μαζί με τον πατέρα του.

Πριν φτάσει στα Αχλα έκανε μια στάση στη Μύκονο, την Πέμπτη, και αφού συναντήθηκε με τεχνίτες, συνέχισαν το ταξίδι τους με προορισμό την Ανδρο. Ο Ματέο μαζί με δέκα άτομα έφτασαν στο συγκρότημα «Οναρ» προκειμένου να επισκευάσουν τις ζημιές. Ολόκληρη την εβδομάδα στο πλευρό του ήταν και η Ελένη Μενεγάκη, που δεν πίστευε στα μάτια της βλέποντας τις καταστροφές. Το ζευγάρι επικοινώνησε με τους ανθρώπους που βρίσκονται στα Αχλα για να μάθει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Η Ελένη είχε μεγάλη αγωνία, καθώς εκεί είναι ο επίγειος παράδεισός της. Λατρεύει το μέρος, αλλά πάνω από όλα λατρεύει τον άνθρωπό της. Γι’ αυτό και οι συνεργάτες της, εκτός «αέρα», κατάλαβαν πως δεν ήταν η χαρούμενη Ελένη, αλλά η προβληματισμένη και ανήσυχη… Μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, ο Ματέο την ενημέρωσε πως έπρεπε να πάει στην Ανδρο. Η Ελένη, που μπαίνει στον μήνα της σε λίγες ημέρες και θα φέρει στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον Ματέο, ήταν αδύνατον να τον ακολουθήσει… Από την άλλη, το άγχος του Ματέο είναι μεγάλο, καθώς όταν έφυγε από την Αθήνα, δεν γνώριζε πόσο θα παραμείνει στο νησί. Του περνούσε από το μυαλό πως μπορεί η σύντροφός του να τον χρειαστεί ή ακόμα και να γεννήσει ενώ εκείνος λείπει. Από την άλλη, δεν ήθελε να της μεταφέρει όλο το άγχος του λόγω της κατάστασής της, γιατί η παρουσιάστρια, με το που έμαθε για τις καταστροφές, άρχισε να ανησυχεί και κάθε φορά που τον ρωτούσε τι νεότερο έμαθε, ήταν αναστατωμένη. Αλλωστε, είναι γνωστό πόσο λατρεύει το «Οναρ»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζημιές είναι μεγάλες, σε σημείο να χρειαστεί ο ιδιοκτήτης να πάει στο ξενοδοχείο προκειμένου να συντονίσει τις επισκευές. Το αγρόκτημά του, που είχε πολλά μποστάνια, έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά, καθώς οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν όλες τις καλλιέργειες. Γι’ αυτό και ξεκίνησαν αμέσως οι επισκευές, καθώς το «Οναρ» πρέπει να είναι καθ’ όλα έτοιμο για την περίοδο του Πάσχα, όταν πολλοί το επισκέπτονται και το επιλέγουν για τη διαμονή τους.

ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Νέα Υόρκη, ο εγγονός του συνιδρυτή της Misko, Ελευθέριου Μαντζίκα, Ματέο επέστρεψε στην Ελλάδα, αγόρασε ένα κτήμα στην αγαπημένη του Ανδρο και έχτισε μια πρότυπη, «πράσινη» ξενοδοχειακή μονάδα, το «Οναρ». Η επιχείρηση έκανε τον Ματέο μόνιμο κάτοικο του νησιού, με εξαίρεση κάποιους μήνες που περνούσε στο σπίτι του στην Εκάλη ή ταξιδεύοντας σε εξωτικούς προορισμούς.

Ο Ματθαίος, ή Ματέο για τους φίλους, Παντζόπουλος έχει δημιουργήσει εννέα ανεξάρτητες πέτρινες κατοικίες, μόλις 400 μέτρα από την παραλία της Αχλας. Περιβάλλονται από ένα πιστοποιημένα βιολογικό κτήμα 70 στρεμμάτων και συνορεύουν με τον προστατευόμενο υγροβιότοπο που δημιουργείται στις εκβολές ποταμού. Ολες οι κατοικίες είναι φτιαγμένες από πέτρα και ξύλο. Οπως ο ίδιος έχει πει κατά καιρούς, «αφουγκραστήκαμε τη γη και φτιάξαμε ένα αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας για να γευτούμε τους καρπούς της φύσης και να διατηρήσουμε σπάνιους σπόρους».

Οποιος διασχίσει το μονοπάτι του ποταμού θα κάνει μια μαγευτική διαδρομή στη φύση, μέσα στον υγροβιότοπο της Αχλας. Ανάλογα με την εποχή, θα δει κανείς αρωματικά φυτά, γιγαντιαία πλατάνια, σχίνους, φτέρες, λυγαριές, αλλά και αποδημητικά πουλιά, πέρδικες, φασιανούς, λαγούς, χέλια και νεροχελώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το βαθύ ντεκολτέ της Κατερίνας Καινούργιου! (ΦΩΤΟ)

Ο Ηλίας Βρεττός μιλά για τον χωρισμό του ενα μήνα μετα!

Όλα όσα έγιναν στο πάρτι γενεθλίων της κόρης της Μενεγάκη!

"Δεν σπούδασα τίποτα. Παράτησα το σχολείο στη μέση"

Keywords
Αναζητήσεις
αχλα ανδρος ξενοδοχειο ματεο, ανδρος μπατσι κακοκαιρια
Τυχαία Θέματα