Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο στο Instagram

Για πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο η περίοδος εξακολουθεί να είναι ταμπού. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για την 22χρονη φοιτήτρια Rupi Kaur, η οποία δημιούργησε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο "Period" και σκοπό την εξοικείωση και την απενοχοποίηση της.

Όταν όμως η Rupi Kaur δημοσιοποίησε τη φωτογραφία με τη λερωμένη από αίμα πιτζάμα (κεντρική φωτό)στο instagram, η εφαρμογή την διέγραψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η φωτογραφία δεν είχε καθόλου βία, καθόλου γυμνό και δεν περιείχε ρητορική μίσους ή ρατσισμού

- δεν παραβίαζε τους κανονισμούς, κάτι που έκανε την κοπέλα να πεισμώσει. Η Rupi ανέβασε την φωτογραφία στο Facebook. Mιλώντας στο Daily Dot εξήγησε πως αισθάνθηκε λογοκρισία γιατί απλά ήθελε να εκφράσει την άποψή της στα social media, δεν παραβίαζε τους κανονισμούς και η αντίδραση του κατεβάσματος την θύμωσε.

"Αυτό πλέον με έκανε να θέλω να διαμαρτυρηθώ και για αυτό την δημοσίευσα στο Facebook."αναφέρει η Rupi η oποία στο ποστ κάνει λόγο για υποκρισία και μισογυνισμό. Mέσα σε λίγες μόνο ώρες, η 22χρονη έγινε θέμα σε δεκάδες μέσα και συγκέντρωσε χιλιάδες likes και share. Την επόμενη μέρα και μετά τη δημοσιότητα και το buzz, η φωτογραφία επέστρεψε στο instagram μαζί με μια συγγνώμη στο μέιλ της Rupi.

Keywords
Αναζητήσεις
rupi kaur ταμπου θεμα
Τυχαία Θέματα