Γιούνκερ: Προτεραιότητα τώρα στο ελληνικό ζήτημα

Το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα που επιδιώκει να αντιμετωπίσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την 1η Νοεμβρίου, οπότε αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Κομισιόν, επισήμανε ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά τη συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι ο κ. Γιούνκερ είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν κι έγινε συζήτηση «διότι πρέπει να γνωρίζει πώς είναι το θέμα στην Ελλάδα,

ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από πράγματα».

Όπως επισήμανε, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και πως «αποστολή μας ήταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και για το χρέος».

Ανέφερε δε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν θετικός, «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης».

Εξάλλου, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι η παρουσία του κ. Γιούνκερ στην Αθήνα, ειδικά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό γεγονός.

Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών, εκτός από τους κ. Σαμαρά και Γιούνκερ, παρακάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα