Φύλακας στον Έβρο βοήθησε πρόσφυγες και εκείνοι έδωσαν το όνομα του στο παιδί τους

Μια πολύ συγκινητική ιστορία από το φυλάκιο του Έβρου, όπου κρατούνται οι μετανάστες, όταν πρωτοφτάνουν στην χώρα μας, έρχεται να μας υπενθυμίσει πώς… είμαστε όλοι ίσοι. Πώς πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και έτσι πρέπει να λειτουργούμε.

Τον Μάρτιο του 2013, ένα ζευγάρι Σύρων, ο Γιουσέφ με τη σύζυγό του Μάργουαν αναγκάστηκε, όπως και χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψει την πατρίδα του λόγω του εμφύλιου πολέμου.

Έχοντας περάσει με τα πόδια από τη Συρία στην Τουρκία κι έχοντας αντιμετωπίσει ένα ταξίδι γεμάτο αντιξοότητες και δύσκολες συνθήκες, κατέληξαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής

στο Φυλάκιο Έβρου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου κι έπειτα από ιατρική βοήθεια που χρειάστηκε η σύζυγος και της χορηγήθηκε διαπιστώθηκε η… εγκυμοσύνη της.

Ο σύζυγος, έδωσε υπόσχεση στον επικεφαλής του ΚΕ.Π.Υ., κ. Χριστακούδη Χρήστο, ότι θα δώσει το όνομά του στο μωρό όταν γεννηθεί, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Κέντρο.

Η Μαργούαν έφερε στον κόσμο το μωρό της στις 30 Νοεμβρίου 2013, σε χώρα της βόρειας Ευρώπης. Ο Γιουσέφ κράτησε το λόγο του και ονόμασε το νεογέννητο “Sam Christ”!

Η ιστορία του Sam Christ έγινε γνωστή με τη συγκατάθεση των γονιών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα