"Φλερτ" ΝΔ με δυσαρεστημένους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Να ισχυροποιήσει την κοινοβουλευτική ισχύ της κυβέρνησης κοιτά η Νέα Δημοκρατία, η οποία μετά την αποχώρηση Τζάκρη και τις προειδοποιήσεις και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στρέφεται στους Ανεξάρτητους Ελληνες προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την εσωτερική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου

και να προσεγγίσει συγκεκριμένους βουλευτές.

Στη Συγγρού, πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κρίκος της συγκυβέρνησης, καθώς αρκετοί βουλευτές του φαίνονται να αντιδρούν σε αρκετά σημεία της ασκούμενης πολιτικής και γι'αυτό τον λόγο, σύμφωνα με το Εθνος, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να προσεγγίσει δυσαρεστημένους βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Στους ΑΝΕΛ, τουλάχιστον δύο βουλευτές φαίνεται να διαφωνούν με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, τόσο ο Τέρενς Κουίκ όσο και ο Παύλος Χαϊκάλης έχουν αποστασιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό από την γραμμή Καμμένου, ο οποίος επισημαίνει πως δεν λέει «όχι» σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν συμφωνήσουν στα εθνικά θέματα.

Ο Τέρενς Κουίκ, διαφοροποιήθηκε πλήρως από τη «γραμμή» του πρόεδρου του κόμματός του και άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό του Alpha, την Τρίτη, τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως με τον Τέρενς. Κουίκ πως «δεν μπορούμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» και πήρε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Νότη Μαριά, αλλά και από την Ραχήλ Μακρή, με την οποία διαφώνησε για την διαμαρτυρία της στην ΕΡΤ κάνοντας λόγο για «ακτιβιστικές κινήσεις». Για το ενδεχόμενο συνεργασίας πάντως ΝΔ- ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε και η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε δημοσίευμα της την Τρίτη.

Επίσης, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο αριθμός των βουλευτών που στηρίζει την κυβέρνηση μπορεί να αυξηθεί και με την ενδεχόμενη επιστροφή του Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος μάλιστα ψήφισε «παρών» στην πρόσφατη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν ότι το επόμενο διάστημα, και λόγω μνημονίου, η κινητικότητα στα κόμματα θα ενταθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις, αλλά και επιστροφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα