Φέρχοφσταντ: Πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα

Το πελατειακό σύστημα που εξακολουθεί να υπάρχει στην Ελλάδα είναι η κύρια αιτία των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και όχι η Ευρώπη, δήλωσε ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων για την προεδρία της Κομισιόν Γκι Φέρχοφσταντ μιλώντας χθες στο debate που διοργάνωσε το δίκτυο ευρωπαϊκών ραδιοφώνων στις Βρυξέλλες. «Το ΠΑΣΟΚ

και η ΝΔ έφτιαξαν ένα πελατειακό σύστημα, στο οποίο ο καθένας πρέπει να πληρώνει για τις κοινωνικές υπηρεσίες» δήλωσε ο Γκι Φέρχοφσταντ.

«Αυτά τα δύο κόμματα συνεχίζουν να βρίσκονται στην κυβέρνηση. Για να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση χρειάζεται επανάσταση στην ελληνική πολιτική» ανέφερε ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αρκετή από μόνη της για να εξέλθει η Ευρώπη από την κρίση, αλλά χρειάζεται παράλληλα μια στρατηγική ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του ΕΛΚ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι δεν είναι οπαδός της λιτότητας, αλλά της δημοσιονομικής πειθαρχίας, χωρίς την οποία, όπως είπε, δεν θα βγει η Ευρώπη από την κρίση. «Στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί αυτού του είδους η πολιτική. Έπρεπε να ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα» επισήμανε.

«Η πολιτική λιτότητας κατέστρεψε το ευρωπαϊκό όνειρο» ανέφερε από την πλευρά της η υποψήφια των Πρασίνων, Σκα Κέλερ. Η λιτότητα δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, συμπλήρωσε. Τέλος, σύμφωνα με τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Μάρτιν Σουλτς, τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους όχι μόνο στα ευρωπαϊκά αλλά και προς τα εθνικά όργανα, διότι δεν τηρήθηκε η υπόσχεση που έδωσε η ΕΕ για περισσότερη αλληλεγγύη, ανάπτυξη, απασχόληση και συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών.

Keywords
Τυχαία Θέματα