Φαίη Ξυλά: «Η ζήλια είναι βασικό στοιχείο μιας ερωτικής σχέσης»

Η Φαίη Ξυλά είναι από εκείνες τις γυναίκες που σε κάνουν να μη στέκεσαι μόνο στο παρουσιαστικό τους, το οποίο μαγνητίζει. Σε κάνει να τη θαυμάζεις και ως ηθοποιό, καθώς μέχρι σήμερα, αν και αρκετά νέα, έχει στο ενεργητικό της σημαντικές και αξιόλογες δουλειές, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό. Παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, ζει ήρεμα, δεν προκαλεί, δεν κυνηγά τη δημοσιότητα, θέλει τα προσωπικά της να μένουν στο σπίτι της και εργάζεται σκληρά, δίνοντας κάθε φορά τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή, στο γυαλί και στη μεγάλη οθόνη.

Στη ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΟΥ

Η Φαίη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Εκεί ασχολήθηκε σε μικρή ηλικία με το θέατρο, όμως όταν τελείωσε το σχολείο έφυγε για την Αγγλία προκειμένου να σπουδάσει ναυτιλιακά, που ήταν και το επάγγελμα του πατέρα της. Ωστόσο, γύρισε πίσω για να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο. «Πάντα σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να γίνω ηθοποιός, απλώς είπα να κάνω το χατίρι των γονιών μου, που μου πρότειναν να πάω στην Αγγλία. Ηθελαν να ακολουθήσω κάτι πιο σίγουρο, αλλά ποτέ δεν με πίεσαν ιδιαίτερα. Ούτως ή άλλως, δεν είχα ομολογήσει ποτέ ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Το υποψιάζονταν, βέβαια, γιατί από μικρή ασχολιόμουν με το θέατρο».

Για δεύτερη φορά φέτος ξεδιπλώνει το ταλέντο της στο θέατρο «Μουσούρη» και στην παράσταση «Φον Δημητράκης». Μια παράσταση εξαιρετική, που μιλά με σημερινούς όρους και κερδίζει το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου. Πώς είναι η συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη; «Για μένα είναι μεγάλη η χαρά να βρίσκομαι στη σκηνή με τον Πέτρο. Είναι ένας ηθοποιός που θαυμάζω και ένας πολύ δημιουργικός σκηνοθέτης, που έχει την εξυπνάδα να επενδύει στο ταλέντο των συνεργατών του. Εκτός σκηνής μου αρέσει να συζητάω μαζί του, να κάνουμε πλάκες, να διαφωνούμε, να συμφωνούμε εποικοδομητικά και με αγάπη για το θέατρο».

Η κορυφαία σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης» βάζει στο μικροσκόπιο το πάθος για την εξουσία: «Δυστυχώς, μας έχουν κατακλύσει οι Φον Δημητράκηδες. Δεν χρειάζεται παρά να παρατηρήσουμε τις συμπεριφορές των περισσότερων πολιτικών. Αλλά και πέρα από τους πολιτικούς, βλέπουμε και απλούς πολίτες να αναπτύσσουν, εξαιτίας του φόβου της άγνοιας και της μεγάλης ανασφάλειας, φασιστικές συμπεριφορές», δηλώνει στο «Secret». Δεν της αρέσουν οι συγκρούσεις στον χώρο της δουλειάς της, αν και πιστεύει πως δεν αφορούν κανέναν οι σχέσεις της με τους συνεργάτες της: «Φυσικά, για να προφυλάξω τη δουλειά μου ή αν αισθανθώ κατάχρηση οποιασδήποτε μορφής εξουσίας και ύπουλους χειρισμούς ή χειραγώγηση, τότε θα συγκρουστώ με όλο μου το είναι και φυσικά με κάθε κόστος. Ευτυχώς, στα 15 χρόνια που δουλεύω έχει χρειαστεί πολύ σπάνια κάτι τέτοιο».

Τη δουλειά της τη λατρεύει και την υπηρετεί με πολύ σεβασμό και σοβαρότητα. Τι τη βοήθησε να έχει μια επιτυχημένη πορεία; «Το πάθος, η εργατικότητα, η συνέπεια και η παιδικότητά μου! Αλλά κυρίως το ότι αντιμετωπίζω τη δουλειά με σοβαρότητα και παράλληλα σαν να είναι παιχνίδι».

Είναι μια περιζήτητη ηθοποιός, όμορφη και ταλαντούχα, που πολλές φορές έχει «γεμίσει» σελίδες περιοδικών. Υπάρχει κάτι που να την έχει εξοργίσει μέχρι σήμερα; Η ίδια απαντά αρνητικά: «Οχι, γιατί δεν ασχολούμαι με κουτσομπολιά ή κακόβουλα σχόλια». Με τον σύζυγό της έχει συνεργαστεί, και μάλιστα σε καθημερινή σειρά, στα «Μυστικά της Εδέμ». Για κάποια ζευγάρια αυτό δεν είναι εύκολο, όχι όμως για τη Φαίη και τον Κωνσταντίνο: «Θεωρώ ότι δουλεύουμε εξίσου καλά και στις δύο περιπτώσεις. Και μαζί και χώρια. Κι αυτό γιατί ταιριάζουν οι απόψεις μας για το θέατρο και γιατί θαυμάζουμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο». Αυτή τη στιγμή το να μεγαλώσει η οικογένειά τους δεν αποτελεί προτεραιότητα. «Βέβαια, αν συμβεί θα το καλοδεχτούμε», μας λέει.

Πώς αντιμετωπίζει τη ζήλια; Ολα με μέτρο. «Νομίζω ότι όλα τα ζευγάρια ζηλεύουν. Είναι βασικό στοιχείο μιας ερωτικής σχέσης. Το θέμα είναι να μην υπάρχει αρρωστημένη ζήλια», μας λέει.

"Διεκδικώ τα χρήματά μου"

Η ηθοποιός Φαίη Ξυλά μας μίλησε και για τις περιπτώσεις που μπορεί να μην έχει πληρωθεί για μία δουλειά. «Φυσικά, αλλά δεν θα πάψω ποτέ με κάθε νόμιμο τρόπο να διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου», μας λέει. Σε μια συνεργασία, τι είναι αυτό που κοιτάζει πρώτα; Τα χρήματα ή τους συνεργάτες; «Πρώτα το έργο, μετά τους συντελεστές και τέλος τα χρήματα. Αλλά θα πρέπει να καλύπτονται όλες οι προϋποθέσεις για να αποφασίσω να προχωρήσω σε μια συνεργασία». Η οικονομική κρίση χτύπησε και εκείνη και, παρά την αισιοδοξία της, δεν βλέπει φως στον ορίζοντα: «Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, αλλά δυστυχώς όσα συμβαίνουν γύρω μου, μου δείχνουν ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα». Τι σχέση έχει με τον καθρέφτη της μία από τις πιο όμορφες Ελληνίδες; Είναι υπέρ των αισθητικών παρεμβάσεων; «Η σχέση μου με τον καθρέφτη μου έχει να κάνει με την ψυχολογία μου. Αλλες φορές είναι καλή, άλλες όχι. Είμαι υπέρ του να κάνει ο καθένας αυτό που επιθυμεί, ώστε να νιώθει καλύτερα. Αρκεί βέβαια να μην κάνει υπερβολές».

Keywords
Τυχαία Θέματα