Απάντηση Βιλδιρίδη στα "Παραπολιτικά"

Απαντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" απέστειλε ο Αθανάσιος Βιλβιρίδης.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του:

*ΠΡΟΣ *

*ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ*

ΥΠΟΨΗ

κ. Γιάννη Κουρτάκη - Εκδότη

κ. Παναγιώτη Τζένoυ - Διευθυντή Συντάξεως

κας Νεφέλης Ιανού - Δημοσιογράφου

*Κοινοποίηση:*

*Ειδησεογραφικό ιστότοπο Parapolitika**.gr*

*Ειδησεογραφικό ιστότοπο ienimerosi**.gr*

*Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014*


*1. *Στο φύλλο της *06.12.14 στη σελ.

34* δημοσιεύσατε άρθρο, στο οποίο *α)* αναφέρεστε ονομαστικώς στο πρόσωπό μου και *β)* δημοσιεύετε φωτογραφία μου, συνδέοντας με ευθέως με *τη διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων σχετικώς με την εταιρεία ΒΙΛΔΙΡΙΔΗΣ ΑΕ*. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι δημοσιεύετε, αυτούσια, σχετικά αποσπάσματα, έχετε στα χέρια *α)* την σχετική Εισαγγελική παραγγελία και *β)* την ανώνυμη καταγγελία, εξ αφορμής της οποίας η αναφερομένη έρευνα.


*2.* Από όλα τα ανωτέρω, που έχετε, επαναλαμβάνω, στα χέρια σας ήδη προ της δημοσιεύσεως, *προκύπτει, άνευ της παραμικρής αμφιβολίας, ότι, προσωπικώς, δεν έχω την παραμικρή σχέση* με την αναφερομένη έρευνα και υπόθεση. Το ότι δεν έχω δε την παραμικρή σχέση (μετοχική ή άλλη) με την αναφερομένη εταιρεία προκύπτει, εκτός των ανωτέρω εγγράφων, που έχετε εις χείρας σας και από μια απλή έρευνα, μέσω του διαδικτύου, στα δημοσιευμένα ΦΕΚ της εταιρείας αυτής.


*3. *Εσείς, λοιπόν, *αγνοήσατε* τα αναγραφόμενα στα εις χείρας έγγραφα και δεν κάνατε καν τον κόπο να ερευνήσετε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr), για να διαπιστώσετε αν είχα, οποτεδήποτε, την παραμικρή σχέση με την αναφερομένη εταιρεία. Το κυριότερο, που ήταν *απολύτως και δεοντολογικώς επιβεβλημένο*: Δεν επικοινωνήσατε μαζί μου, για να διασταυρώσετε το ρεπορτάζ σας ή να έχετε την άποψή μου επ’ αυτού.


*4.* Ενόψει δε της ευρείας κυκλοφορίας και απηχήσεως της εφημερίδας σας η σχετική *(ψευδής!)* «είδηση» έχει, ήδη, αναδημοσιευθεί σε πολλούς διαδικτυακούς τόπους κλπ, μεταξύ των οποίων και στους δύο, τουλάχιστον, ανωτέρω, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα.


*5.* Σας γνωρίζω, λοιπόν, παρότι οφείλατε να το γνωρίζετε, αφού προκύπτει από τα έγγραφα που σεις δημοσιεύετε, ότι *δεν έχω την παραμικρή σχέση με την εταιρεία που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας.* Ούτε μέτοχος τυγχάνω, ούτε μέλος της διοικήσεώς της υπήρξα οποτεδήποτε, ούτε, φυσικά, κατηγορούμαι ή κατηγορήθηκα για ο,τιδήποτε. Είμαι *παντελώς άσχετος την αναφερομένη υπόθεση.*


*6.* Σας παρακαλώ, κατόπιν τούτων, να *αποκαταστήστε άμεσα* *και με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, που σεις καλύτερα γνωρίζετε, την αλήθεια*. Ειδικότερα: *Να αφαιρέσετε* τη σχετική ανάρτηση. Να δημοσιεύσετε ολόκληρη την παρούσα. Να προβείτε *στο αμέσως επόμενο φύλλο της Εφημερίδας* σε *διορθωτικό δημοσίευμα*, ανάλογο του προηγουμένου, *παντελώς αναληθούς, ως προς το πρόσωπό μου*, δημοσιεύματος, ώστε *να αποκαταστήσετε, κατά το δυνατόν, την τιμή και την υπόληψή μου, που ετρώθησαν βαναύσως από το συκοφαντικό για εμέ δημοσίευμα*. Επαναλαμβάνω, ότι, τόσον εγώ προσωπικώς, όσο και οι εταιρείες που συμμετέχω, δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα και αυτό, τουλάχιστον, *οφείλετε να το τονίσετε ιδιαιτέρως.*


Αθανάσιος Ν. Βιλδιρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα