Ευγενία Σαμαρά: "Πληρώνω τον... Σαμαρά"

Της Μαριάνθης Κουνιά, από την έντυπη έκδοση του ενθέτου SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το μεγάλο της όνειρο ζει από τον περασμένο Φεβρουαρίου σε ένα ορεινό χωριό της Νάουσας, η Ευγενία Σαμαρά, το γλυκό κορίτσι που έγινε γνωστό από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1 πριν μερικά χρόνια.

Η νεαρή Θεσσαλονικιά πρόκειται να κάνει φέτος το ντεμπούτο της στην τηλεόραση ως ηθοποιός, αφού εδώ και μερικούς μήνες συμμετέχει στα γυρίσματα του νέου

σήριαλ «Η εκδρομή» που θα προβληθεί τον Φθινόπωρο στον ANT1 σε 16 επεισόδια. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστές την Λίνα Σακά και τον Όθωνα Μεταξά, αλλά και ένα αρκετά μεγάλο καστ νέων ηθοποιών σε σενάριο της Στέλας Βασιλαντωνάκη (Χαρά αγνοείται, 10η εντολή) και σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Πανταζούδη. Η Ευγενία που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει τώρα βαλίτσες για την Αθήνα, όπου θα μετακομίσει μόνιμα το καλοκαίρι, αφού ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του σήριαλ.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. Το S βρέθηκε για λίγο στον τόπο των γυρισμάτων και μίλησε με την Ευγενία, που αν και σπούδασε… Γεωπονία στο Αριστότέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την έχει πια κερδίσει εντελώς η υποκριτική. «Είμαι πανευτυχής που συμμετέχω στο πρώτο μου σήριαλ στην τηλεόραση. Εδώ στο Βέρμιο φάγαμε πολύ κρύο και συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες, αλλά το κλίμα στα γυρίσματα ήταν τόσο ευχάριστο που ευγνωμονώ όσους με βοήθησαν. Οι υπεύθυνοι της παραγωγής μας κυνηγούσαν με τα μπουφάν και μας έφερναν συνέχεια ζεστό τσάι. Σπούδασα Γεωπονία με σκοπό να ασχοληθώ με την Αρχιτεκτονική τοπίων, αλλά το όνειρο για την υποκριτική στάθηκε πιο δυνατό μέσα μου. Τώρα είμαι περήφανη που έχω αρχίσει να τα καταφέρνω» λέει με συγκίνηση η 27χρονη ηθοποιός που στο σήριαλ υποδύεται μια 20χρονη ροκ τραγουδίστρια. Το Βέρμιο της Νάουσας επιλέχτηκε από το σκηνοθέτη καθώς είναι μια τοποθεσία με πολλά νερά, ποτάμια, χαράδρες, ψηλά δέντρα και απόκρυμνες πλαγιές, που βοηθούν πολύ στην πλοκή του έργου και συντελούν στις σκηνές θρίλερ. Η υπόθεση έχει να κάνει με 13 άτομα, φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, που λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έχουν εγκλωβιστεί σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο και αναζητούν διέξοδο διαφυγής. Και ενώ μυστικά του παρελθόντος αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, οι ήρωες του έργου σιγά-σιγά φτάνουν σε οριακές καταστάσεις και αλληλοσπαράζονται.

ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων τον Μάρτιο η Ευγενία είχε ένα αρκετά σοβαρό ατύχημα, που την έστειλε κυριολεκτικά στο νοσοκομείο. Μια κάμερα με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, την χτύπησε στο κεφάλι, όταν σε μια σκηνή μέσα σε ποτάμι, μια λάθος κίνηση της στάθηκε η αιτία να πέσει με ορμή το ελικοπτεράκι πάνω στο κούτελό της με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ράμματα. «Εκείνη την στιγμή δεν πόνεσα καθόλου, μόνο λίγο ζαλίστηκα. Αφού όμως με χτύπησε στο κεφάλι το ελικοπτεράκι, στην προσπάθειά μου να το πιάσω για να μην πέσει μέσα στο ποτάμι, ο έλικας του με χτύπησε και στο χέρι» λέει για το συμβάν.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ. Ο άνθρωπος που πριν χρόνια της έδωσε την πρώτη ευκαιρία για δουλειά είναι ο Αντώνης Κανάκης με τον οποίο είναι πολύ φίλοι. Γνωρίστηκαν τυχαία σε παρέα κοινών γνωστών και αμέσως άρχισαν να συνεργάζονται, πρώτα στο ραδιοφωνικό σταθμό Imagine 89.7 FM του Αντώνη και στη συνέχεια στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». «Χρωστάω πολλά στον Αντώνη, γιατί με εμπιστεύτηκε. Κάνουμε παρέα, πίνουμε τα ποτάκια μας στη Θεσσαλονίκη και περνάμε καλά. Το «Ράδιο Αρβύλα» στέκεται ψηλά τόσα χρόνια, επειδή είναι μια πολύ καλοστημένη και προσεγμένη εκπομπή. Ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάει και όλα τα παιδιά του «Ράδιο Αρβύλα», επειδή δουλεύουν πάρα πολύ, καταφέρνουν με γνήσιο τρόπο να δημιουργούν αστεία» σχολιάζει.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Η Ευγενία έχει κουραστεί να εξηγεί ότι δεν έχει καμία συγγένεια με τον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν της αρέσει που έχει το ίδιο επώνυμο με τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί όπως λέει, κάποιες φορές δημιουργούνται λάθος συνειρμοί… «Νιώθω περίεργα και δεν μου αρέσει να με ρωτούν τι σχέση έχω με τον πρωθυπουργό, γιατί νιώθω σαν με βάζουν κατευθείαν στο στόχαστρο. Βέβαια, δεν φταίει ο Σαμαράς για όλα τα κακά της Ελλάδας, αλλά πολλές φορές νιώθω να ταυτίζομαι αρνητικά με το πρόσωπό του. Αλλά, αυτό που περνάει η χώρα μας, δεν είναι μόνο πρόβλημα πρωθυπουργού. Τα λάθη που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αφορούν όλα τα κόμματα και πολλά πρόσωπα πολιτικών» λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα