Δεν θα πάνε διακοπές οι ΣΥΡΙΖαίοι …έχουν εκλογές

Στην πλήρη αποδόμηση του ανασχηματισμού προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας την πρώτη κοινή συνεδρίαση- μετά την τριπλή εκλογική αναμέτρηση- κοινοβουλευτικής ομάδας και ευρωβουλευτών, ενώ προέβλεψε πως το φθινόπωρο θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει φέτος για μπάνια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

και έθεσε το πλαίσιο δράσης σημειώνοντας πως: «ή το φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα μέτρα ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές».

Ετσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς όπως τόνισε αυτό το καλοκαίρι εκτός από μετεκλογικό, ενδέχεται να είναι και προεκλογικό, άρα κρίσιμο.

Όπως είπε στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τις ευρωεκλογές: «Το φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και η διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει από τους διορισμένους των Καννών και τους εντεταλμένους των Γερμανών, που δεν μπορούν ούτε να συλλαβίσουν τη διαγραφή χρέους ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με γνώμονα τη σωτηρία του λαού μας».

Η αποτίμηση της εκλογικής μάχης για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές, είχε αρκετά στοιχεία που περιελάμβαναν το μέλλον και όχι το πρόσφατο παρελθόν. Χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τσίπρας: «Κερδίσαμε μεν μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός. Τα μνημόνια είναι εδώ και θα είναι καθεστώς. Είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας. Είμαστε ανοιχτοί όσο δεν παίρνει στην κοινωνία, στον κόσμο που στενάζει, σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την υπόθεση της ανατροπής», τόνισε.

Μας θέλουν κεντρώους

Είπε ακόμη ότι «ορισμένα κέντρα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρώο στις πολιτικές θέσεις και αριστεριστή στις συμμαχίες», αλλά διεμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζοντας προς την εξουσία, θα απομακρυνθεί από το ήθος, τον ριζοσπαστισμό και την πολιτική του, θα διαψευστούν», πρόσθεσε.

Επίθεση σε Σαμαρά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι αντί να σκίζει τα μνημόνια, «αυτό που κάθε μέρα σκίζει είναι η αξιοπιστία και η σοβαρότητα που του απέμεινε», σκίζει όμως «και την αξιοπρέπεια του λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το δράμα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για θριάμβους και εφησυχασμό» και «σε τέτοιες στιγμές χρειάζεται μεγάλη απόσταση από την πολιτική ηθική και την εθνική ευθύνη για να θριαμβολογεί κανείς, όπως κάνει αυτές τις μέρες η ηττημένη στις ευρωεκλογές συγκυβέρνηση».

Για Χαρδούβελη

Από την ομιλία του δεν έλειψε και το θέμα της ανάληψης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών από τον Γκίκα Χαρδούβελη. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Τι ακριβώς γιορτάζει η κυβέρνηση: Την ανάπτυξη και το τέλος των σκληρών μέτρων και των μνημονίων; Αν γιορτάζει αυτό, γιορτάζει τα ίδια της τα ψέματα πάνω στις πλάτες των πολιτών που τους ρημάζει η πολιτική της. Επέλεξαν τον εκλεκτό του Βερολίνου, για να περιορίσουν τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, έριξε τα βέλη του και για τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Είπε χαρακτηριστικά: «Με την επιλογή του αυτή ο κ. Σαμαράς περιφρονεί την πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, επιλέγει για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό και την εκδικητικότητα, από τη στοιχειώδη δημοκρατική ευθύνη της διαβούλευσης».

«Επιλέγει για μια κρίσιμη θέση τον εκλεκτό του Βερολίνου γιατί πιστεύει ότι έτσι θα περιορίσει τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι θα περιορίσουν τις δυνατότητες μιας κυβέρνησης με νωπή εντολή να διαπραγματευτεί προς όφελος του λαού», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα