Έτοιμοι για όλα οι Ρώσοι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, έπειτα από το αίτημα του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να εγκρίνει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας.

Λίγο πριν το "πράσινο φως" που έδωσε ομόφωνα το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή)

την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, ο Πούτιν ζήτησε την έγκριση του κοινοβουλίου για τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία,καθώς

απειλούνται “οι ζωές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμπατριωτών μας, καθώς και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής ομοσπονδίας που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος (την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας)”.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει πως σύμφωνα με τη διεθνή συμφωνία [...] υποβάλω στην ομοσπονδιακή σύνοδο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αίτημα για χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα εδάφη της Ουκρανίας μέχρι να εξομαλυνθεί η κοινωνικό – πολιτική κατάσταση στη χώρα”.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση στην Ουκρανία καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, η Ρωσία έφερε μέσα σε λίγες ώρες επιπλέον 6.000 στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος!

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Κριμαία θέλουν τις ρωσικές δυνάμεις να πολιορκούν

την έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στην Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, υπάρχουν 300 περίπου άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή», προστίθεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου «να καταλάβουν αυτή τη μονάδα»

Keywords
Τυχαία Θέματα