Έτοιμο τον Ιούνιο το Ρωμαϊκό Ωδείο

Σύμφωνα με τους ειδικούς του "Διαζώματος" θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015 οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του Ρωμαϊκού Ωδείου στην Αρχαία Νικόπολη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύπτονται σταδιακά τμήματα της καταπεσμένης ανωδομής που διασώζουν αξιόλογο αρχιτεκτονικό διάκοσμο, όπως μαρμάρινα γείσα, κορινθιακά επίκρανα και σπαράγματα ορθομαρμάρωσης, ενδείξεις ότι πρόκειται για ένα σημαντικό δημόσιο οικοδόμημα της ρωμαϊκής πόλης με πρόθεση πολυτελούς διακόσμησης. Τον εντυπωσιακό διάκοσμο μαρτυρά επίσης το διατηρούμενο μαρμαροθέτημα που κοσμεί την ορχήστρα,

το οποίο μετά τον καθαρισμό του αποκάλυψε τα ζωηρά χρώματα των μαρμάρινων πλακών.

Η Νικόπολη, η πόλη που χτίστηκε σε ανάμνηση της Νίκης του Οκταβιανού Αυγούστου επί του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ., στη σημερινή χερσόνησο της Πρέβεζας, στη νοτιοδυτική Ήπειρο, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 6 χλμ. από τη σύγχρονη πόλη της Πρέβεζας, πρωτεύουσας του ομώνυμου Νομού.

Στο κέντρο της ρωμαϊκής πόλης, στο χώρο που προοριζόταν για την ανέγερση των δημόσιων οικοδομημάτων, βρίσκεται το Ωδείο της Νικόπολης, ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου. Το Ρωμαϊκό Ωδείο, δημιούργημα κάποιου άγνωστου, αλλά σπουδαίου αρχιτέκτονα, κατασκευάστηκε στα χρόνια του Αυγούστου (αρχές 1ου αι. μ.Χ.) και δέχθηκε διάφορες επισκευές και μετατροπές στο τέλος του 2ου - αρχές 3ου αι. μ.Χ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυρίσματα στο σπίτι του Ηλία Ψινάκη κάνει το "Κάτω Παρτάλι"

Κάθε εβδομάδα δημοσκόπηση στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!

Αντάρτικο στον Μενέλαο Δασκαλάκη για τη σύμβαση με την Digea

Είδε αυτή τη φωτογραφία και έφυγε από την εκπομπή (ΦΩΤΟ)

Τα δάκρυα της Μαρίας Μπεκατώρου on air

Γενέθλια αλά... Μενεγάκη στο στούντιο του Action 24

Keywords
Τυχαία Θέματα