Ευγενία Μανωλίδου:"Είναι δύσκολο να ξεκλειδώσω τον Λιάγκα'!

Της Σπυριδούλας Τριάντου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ

Πολυτάλαντη, πολυάσχολη, με παρουσιαστικό που σε μαγνητίζει. Φέτος μπήκε στη ζωή της μια νέα αγάπη… Ο λόγος για τη ραδιοφωνική συνύπαρξή της με τον Γιώργο Λιάγκα, καθημερινά 3-5 μ.μ., στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. Η όμορφη μουσικός μιλάει στο «Secret» για την οικογένεια, την τηλεόραση αλλά και για τη συνεργασία της στα ερτζιανά.

Μαέστρος, παρουσιάστρια και προσφάτως

ραδιοφωνική παραγωγός. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Ευγενία Μανωλίδου;
Μουσικός είμαι, όμως είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις μόνο με τη μουσική. Ετσι και εγώ δοκίμασα την τύχη μου και σε διαφορετικούς τομείς. Οι συγκυρίες με έκαναν να γνωρίσω τα media και να αναπτυχθεί μεταξύ μας μια όμορφη σχέση. Σίγουρα όμως δεν σκέφτηκα ποτέ να ακυρώσω μια πορεία 15 ετών ως επαγγελματίας μουσικός για να ξεκινήσω μια άλλη, στον χώρο των ΜΜΕ. Η αγάπη μου για τη μουσική είναι τόσο μεγάλη που δεν αφήνει ούτε χώρο ούτε και χρόνο για κάτι άλλο.

Κερδίσατε το βραβείο κοινού στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης για όπερα στην Ουγγαρία, για το έργο «La Pisanella, το κορίτσι από την Πίζα». Αισθάνεστε δικαιωμένη για τις προσπάθειές σας;
Ενας δημιουργός αισθάνεται δικαιωμένος όταν στο τέλος της δημιουργίας του το έργο του τον γεμίζει και τον ικανοποιεί. Από εκεί και πέρα, το να ψηφίζει ο κόσμος το έργο μου σε μια χώρα όπου δεν με ξέρει κανείς, μόνο και μόνο επειδή τον άγγιξε και τον συγκίνησε, είναι αναμφισβήτητα ανεκτίμητο.

Μητέρα 4 παιδιών! Ηταν όνειρο ζωής μια μεγάλη οικογένεια;
Οχι, απλώς έτυχε. Εκανα τα δύο πρώτα παιδιά μου σε πολύ μικρή ηλικία και έτσι είχα το περιθώριο να συνεχίσω.



Πιστεύετε πως με τα χρόνια έχετε αλλάξει ως μητέρα; Οταν φέρατε το πρώτο σας παιδί στον κόσμο, ήσασταν πολύ μικρή…
Και ως μητέρα και ως άνθρωπος έχω αλλάξει. Κανείς δεν μένει ο ίδιος από τα είκοσί του χρόνια.

Πώς είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης ως μπαμπάς;
Είναι πολύ δοτικός, τρυφερός και καλός πατέρας. Είναι στήριγμα για όλους μας.

Στις επαγγελματικές σας αποφάσεις ο σύζυγός σας παίρνει θέση ή του ανακοινώνετε απλώς την απόφασή σας;
Πάντα λαμβάνω υπ’ όψιν τις ανάγκες της οικογενείας μου πριν κάνω κάποια επαγγελματική συζήτηση. Συνήθως οι αποφάσεις μου βρίσκουν σύμφωνη και την οικογένειά μου. Αν κάποιος δεν συμφωνεί, κάνω ένα βήμα πίσω, γιατί προτεραιότητά μου είναι να είμαστε καλά στο σπίτι μας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1;
Ξαφνικά. Με κάλεσαν από τον σταθμό το καλοκαίρι και μου είπαν την ιδέα τους.

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν μάθατε το όνομα του «παρτενέρ» σας;
Αιφνιδιάστηκα, αλλά σε μια δεύτερη σκέψη κατάλαβα ότι θα ήταν μια ενδιαφέρουσα συνύπαρξη.

Είναι εύκολος συνεργάτης ο Γιώργος Λιάγκας;
Οχι, για μένα είναι πολύ δύσκολο να τον «ξεκλειδώσω». Αλλά αυτό είναι και το ενδιαφέρον.

Πολλές φορές αναφέρετε τη σχέση σας με τον σύζυγό σας στον αέρα. Σας ενοχλεί αυτό;
Ναι, με ενοχλεί και το ξέρει, γι’ αυτό το κάνει εξάλλου!



Θα λέγατε «ναι» σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση, ώστε να επιστρέψετε στην τηλεόραση;
Από το 2012, όταν συμμετείχα για τελευταία φορά σε τηλεοπτική εκπομπή, είχα πει ότι για ένα διάστημα τουλάχιστον θα ήθελα να ασχοληθώ αποκλειστικά με τη μουσική μου. Ολοκλήρωσα την όπερά μου, για την οποία βραβεύτηκα, ολοκλήρωσα έναν μεγάλο κύκλο συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζω ετοιμάζοντας καινούργια πράγματα. Ολο αυτό το διάστημα, τα κανάλια με τιμούν με πολλές και διαφορετικές προτάσεις. Ομως, ακόμα δεν έχει βρεθεί κάτι που να με κάνει να επιστρέψω.

Σας ενόχλησε ποτέ η υπερέκθεση όταν κάνατε τηλεόραση; Σας βλέπαμε τότε σε πολλές εκπομπές και πολύ συχνά…
Σε πολλές εκπομπές πήγαινα γιατί δεχόμουν τεράστια πίεση να πηγαίνω παντού και να προωθώ το εκάστοτε πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα. Δεν ήταν επιλογή μου, ήταν μέρος της δουλειάς μου. Τώρα που επιλέγω εγώ, βλέπετε ότι πηγαίνω πολύ λιγότερο.

Τι πιστεύετε ότι λείπει από την ελληνική τηλεόραση;
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου έκανα μια επετειακή εκπομπή στο ραδιόφωνο και προς μεγάλη μου έκπληξη η αντίδραση του κόσμου ήταν αναπάντεχα θετική. Εκτός από τα γραπτά μηνύματα, που ήταν δεκάδες, στο τηλεφωνικό κέντρο έπαιρνε κόσμος συγκινημένος και ευχαριστούσε την εκπομπή για το αφιέρωμα αυτό. Να τι πιστεύω ότι λείπει: Εκτενείς αναφορές στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά με μια σύγχρονη, φρέσκια ματιά.



Αν ήθελε κάποιο από τα παιδιά σας να συμμετάσχει σε ένα talent show, θα ήσασταν σύμφωνη;
Δεν έχει προκύψει τέτοιο ζήτημα μέχρι σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι θα με προβλημάτιζε. Τώρα, εάν το ήθελε πολύ και είχε τόσο πολύ ταλέντο και οι συνθήκες ήταν καλές, ναι, γιατί όχι; Σε όλον τον κόσμο γίνονται talent shows για τα παιδιά.

Είστε μία από τις ομορφότερες Ελληνίδες! Εχετε κάποιο μυστικό ομορφιάς;
Σας ευχαριστώ, αλλά στον χώρο υπάρχουν πολύ ωραιότερες. Η εμφάνιση με απασχολούσε πολύ περισσότερο στα χρόνια της τηλεόρασης παρά τώρα. Θεωρώ όμως πως η ομορφιά έρχεται από μέσα μας. Αν είμαστε εμείς καλά, το εκπέμπουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα