Έργα τέχνης οι φωτογραφίες με φαγητά από το facebook

Μια άλλης αισθητικής έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 30 Μαρτίου στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας καθώς θα παρουσιάζει εικόνες από την καθημερινή προετοιμασία του φαγητού.

Τι φωτογραφίζουν οι άνθρωποι περισσότερο; Αν περιηγηθεί κανείς σε κοινωνικά δίκτυα όπως το instagram θα δει πως εκτός από τις γάτες, οι άνθρωποι τείνουν να φωτογραφίζουν το φαγητό τους.

Η έκθεση συγκεντρώνει έργα 12 σύγχρονων καλλιτεχνών, που με την πρακτική τους, διερευνούν τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού με κύριο εργαλείο

τους το φαγητό. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της σύγχρονης πολιτισμικής συνθήκης, καλούνται να διαχειριστούν έννοιες όπως το πιάτο, η πρώτη ύλη, κανόνες συμπεριφοράς γύρω από το φαγητό κ.ά., παράγοντας ένα εκθεσιακό έργο τέχνης, που θα παρουσιαστεί στον χώρο του μουσείου, ένα πολλαπλό εμπορικό αντικείμενο για το art shop του μουσείου και μια νέα συνταγή, που θα μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης στο εστιατόριο του μουσείου. Με αυτό το τριπλό έργο τους τίθεται το ερώτημα: «Τι προτείνουμε; Τι παράγουμε; Καταναλώνουμε αυτό που παράγουμε;»., ερώτημα που αφορά τον ρόλο όλων μας στον σύγχρονο κόσμο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: 30 Μαρτίου 2015, 21.00-23.00μ.μ.

Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας: Αγ. Δημητρίου 13, Ψυρρή
Επιμέλεια: Λίνα Μαντίκου

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Κατερίνα Βέλλιου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Γυπαράκης, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος / Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Καπέλλος, Δώρα Κύργια, Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας, Απόστολος Ντελάκος, Δημήτρης Φουτρής, Ελένη Χασαλεύρη, Αλέξανδρος Ψυχούλης

Διάρκεια έκθεσης: 30/3/2015 - 30/9/2015 - Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Κυρ. 10:00π.μ – 11.00μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο ξεκινάει η Φωτεινή Βελεσιώτου

"Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζανε... προχτές"

Έκλεισε προσωρινά ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου

Μεγάλη έκθεση στην Ισπανία με 37 ελληνικά έργα τέχνη

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών

Στους κινηματογράφους η ταινία με τον Θεοδόση Πελεγρίνη

Keywords
Τυχαία Θέματα