Επίσκεψη του Αρχηγού της ΤΑ στην 380 Μ ΑΣΕΠΕ

Αν και Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας βρέθηκε σε μονάδα της Διοικήσεως Αεροπορικού Υλικού στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος. Ο λόγος για τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, ο οποίος επισκέφθηκε την 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποιήσεως και Ελέγχου (380 Μ-ΑΣΕΠΕ), που εδρεύει μεν στην 112 ΠΜ, αλλά βρίσκεται όμως υπό τον άμεσο επιχειρησιακό του έλεγχο.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αρχηγός ΑΤΑ ενημερώθηκε για το έργο και τη μοναδική αποστολή της Μοίρας,

ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα από τα αεροσκάφη της EMBRAER EMB-145H Erieye και παρακολούθησε επιχειρησιακή αποστολή από τη θέση του συγκυβερνήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ είναι η Μοίρα που διαθέτει τα ελληνικά ιπτάμενα ραντάρ καθώς επιχειρεί με τα τέσσερα Βραζιλιάνικα αεροσκάφη EMBRAER EMB-145H, που χρησιμοποιούν ραντάρ Erieye της Σουηδικής Ericsson και ηλεκτρονικά της Γαλλικής Thomson-CSF. H Μοίρα εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο την ΠΑ στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, επιχειρώντας από την 115 ΠΜ στη Σούδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα