Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη Σερρών με iphone και ipad (VIDEO)

Η πρώτη mobile εφαρμογή «iOS iPhone / iPad» που δίνει δυνατότητα αναζήτησης στον Κατάλογο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες ημέρες στο ευρύ κοινό. Η εφαρμογή «i-OPAC» είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αναζήτησης που κατασκευάστηκε από τον Γιώργο Σταύρου του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ (App Store): http://bit.ly/1hnDTix. Η εφαρμογή

δίνει στον χρήστη την δυνατότητα αναζήτησης με Τίτλο, Συγγραφέα, Θέμα ή ISBN/ISSN. Όσον αφορά το ISBN δίνεται η δυνατότητα σκαναρίσματος, με την κάμερα του κινητού, του barcode του τεκμηρίου και αυτόματης αναζήτησης μετά την αναγνώριση του αριθμού.

Επίσης, παρέχεται η εφαρμογή φίλτρων στα αποτελέσματα της αναζήτησης καθώς επίσης και η επιλογή αποθήκευσης των αγαπημένων σας εγγραφών. Μια ακόμη δυνατότητα που παρέχει η εφαρμογή είναι η αποθήκευση ψηφιοποιημένου υλικού (Φωτογραφίες, PDF) στην συσκευή για Offline ανάγνωση. Η εφαρμογή i-OPAC απαιτεί σύνδεση 3G ή WiFi. Για την ανάγνωση ή το κατέβασμα ψηφιοποιημένου υλικού συνιστάται η WiFi σύνδεση. Πρόσβαση σε πάνω από 20.000 τίτλους eBooks μέσα από το δίκτυο του Heal-Link. Αναμένεται η έκδοση της εφαρμογής για κινητά λογισμικού Android.

Keywords
Τυχαία Θέματα