Εννιά χρόνια μετά ο Καραμανλής έστειλε μήνυμα στους... "νταβατζήδες"

Ηταν 6 Οκτωβρίου του 2004, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνεστίαση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είχε... θίξει το πρόβλημα της εγχώριας διαπλοκής, εκφράζοντας τη βούληση του πως "δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή της χώρας"!

Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση προσπαθούσε να περάσει το νομοσχέδιο για τον "βασικό μέτοχο" έτσι ώστε να περιορίσει τη δύναμη όσων είχαν επιχειρήσεις Τύπου αφού ο νόμος περιόριζε από το 5% στο 1% το όριο της βασικής συμμετοχής κάποιου στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ,

απαγόρευε ρητά τη συμμετοχή «παρένθετων» προσώπων και συγγενών τρίτου βαθμού στο μετοχολόγιο καθώς και την αγορά μετοχών από off shore εταιρείες.

Σήμερα, 9 χρόνια από τότε, ο Κώστας Καραμανλής δείχνει ότι δεν ξέχασε όσα είχε πει τότε, παρόλο που ο συγκεκριμένος νόμος πολεμήθηκε λυσσαλέα και τελικά έπεσε στο κενό. Η απουσία του από τη σημερινή ψηφοφορία, για την αδειοδότηση των καναλιών, ερμηνεύεται από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του ως ένα νέο μήνυμά του στους ίδιους... νταβατζήδες, παρόλο που δεν έχει την ίδια δύναμη με τότε.

Keywords
Τυχαία Θέματα