Ένα βιβλίο για το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ψηφιακή έκδοση. Πρόκειται για το βιβλίο "Κινηματογραφώντας σαν ζωγράφος - το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου συναντά τη ζωγραφική".

Το βιβλίο του Θανάση Βασιλείου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Vakxikon.gr. και δημιουργήθηκε από έναν άνθρωπο, που ήταν πολύ κοντά στον σκηνοθέτη: Ο Βασιλείου υπήρξε βοηθός του Θόδωρου Αγγελόπουλου

στην ταινία "Η σκόνη του χρόνου" και είναι διδάσκων της Θεωρίας και Πρακτικής του Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και το Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας.

Σκοπός του είναι να μελετήσει ολόκληρο το έργο του έλληνα σκηνοθέτη και τη σχέση που αυτό έχει με τη ζωγραφική. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, είχαν πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον διευθυντή φωτογραφίας του, Γιώργο Αρβανίτη.

Η εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στο βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101 Αθήνα) με ομιλητές τους Θανάση Βασιλείου, Τάσο Γουδέλη (συγγραφέας, κριτικός κινηματογράφου), Θανάση Μουτσόπουλο (αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού).

Keywords
Τυχαία Θέματα