Έκθεση με 250 φωτογραφίες που απεικονίζουν την ελληνική κρίση

Η έκθεση, με τίτλο «Depression Era: Στην Εποχή της Ύφεσης», θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, από τις 6 Νοεμβρίου του 2014 έως τις 11 Ιανουαρίου του 2015 και θα παρουσιάσει 250 φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα που πραγματεύονται την ελληνική κρίση.

Η έκθεση είναι ένα μωσαϊκό διαφορετικών αφηγήσεων και νοημάτων, μια συλλογική καταγραφή του τραυματικού μετασχηματισμού της κρίσης μέσα από εικόνες και λόγο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα τριετούς συνεργασίας της κολεκτίβας

Depression Era, και της εμπλοκής των μελών της σε συνεχή δημιουργικό, πολιτικό, κοινωνικό και αισθητικό διάλογο: ένα ζωντανό, ανοιχτό καλλιτεχνικό αρχείο που επεξεργάζεται την πραγματικότητα της εποχής και του τόπου.

Η έκθεση καταγράφει την ελληνική πόλη και τις παρυφές της, ιδιωτικές ζωές που βρίσκονται στο περιθώριο, την κατάρρευση του Δημόσιου και την ανάδυση των Κοινών, καθώς και στιγμιότυπα της καθημερινότητας που συνήθως μένουν κάτω από την επιφάνεια. Προσπαθεί να καταγράψει και να ερμηνεύσει, με καθαρή ματιά, τον κοινωνικό, ιστορικό και οικονομικό μετασχηματισμό που συντελείται στην Ελλάδα. Δέχεται, μέσω της διπλής σημασίας της λέξης Depression, ότι η εντροπία, η καταστροφή, η αβεβαιότητα και η πτώχευση είναι – εκτός από απτή πραγματικότητα - και καταστάσεις του νου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί portfolio review, ενώ την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με προσκεκλημένους από το χώρο της τέχνης, της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του ακτιβισμού, με θέμα τον ρόλο της τέχνης και του φαντασιακού στη διαμόρφωση του τοπίου μετά την κρίση.
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, η κολεκτίβα θα διοργανώνει, με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σειρά εργαστηρίων και σεμιναρίων.

Επιμέλεια έκθεσης: Πάσκουα Βοργιά, Πέτρος Μπαμπασίκας, Γιώργος Πρίνος, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Παύλος Φυσάκης. Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138. Διάρκεια: 06.11.2014 έως 11.01.2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Gods, Myths, Heroes» η νέα καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού (VIDEO)

Κώστας Τασούλας: "Στην Αμφίπολη θέλουν να μπουν χορηγοί"

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους παρουσιάζουν την ιστορία τους

Έκθεση με φωτογραφίες των ανθρώπων που χτίζουν τη νέα Λυρική Σκηνή

Κονδύλι 70.000 ευρώ για έργα αναστήλωσης στο Τατόι

Ντόροθι Κινγκ: "Έχει δίκιο η Περιστέρη να φωνάζει" (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα