Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα ζητήσει ο Τσίπρας

Με το αίτημα της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα και για το μεταναστευτικό προέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Σύνοδος της ΕΕ γίνεται στην «σκιά» των ναυαγίων με τις εκατόμβες των νεκρών στην Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες και ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη να υπάρξει αυξημένη

συνεργασία μεταξύ των κρατών της ΕΕ αλλά και επίδειξη αλληλεγγύης και έμπρακτη ενίσχυση στις χώρες που «σηκώνουν» το κύριο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος.

Για την προετοιμασία των Ελληνικών θέσεων πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των συναρμόδιων υπουργών υπό τον πρωθυπουργό. Στην σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, Αμύνης Πάνος Καμμένος και οι αναπληρωτές Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ή μόνο των χωρών της Μεσογείου που δέχονται τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές είναι πρόβλημα συνολικά της Ευρώπης. Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ισπανία που υφίστανται την μεγαλύτερη πίεση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα μόνες τους. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ότι η έξαρση του προβλήματος οφείλεται στις εμπόλεμες καταστάσεις και στην κατάρρευση της Συρίας και της Λιβύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα