Δεν ζητάει εκλογές ο Σαμαράς

Με ευθείες βολές προς την κυβέρνηση ξεκίνησε την τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας στο ερώτημα για το αν ζητάει η ΝΔ εκλογές είπε πως αυτό θα ήταν καταστροφικό για την χώρα, καθώς η κυβέρνηση θα έπαιρνε την ίδια εντολή και οι ξένοι δεν θα άλλαζαν πολιτική.

Την ίδια ώρα είπε πως με την δική του κυβέρνηση ο κόσμος δεν φοβόταν για τους μισθούς

και τις συντάξεις και ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για Grexit.

Tόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση έχασε και τον πιο στενό σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, με την απόφασή της όσον αφορά τον Σάββα Ξηρό.

Συνεχίζοντας δήλωσε πως «ο λογαριασμός κάθε μέρα μεγαλώνει», συμπληρώνοντας ότι «αν δεν πληρώσουν πέρα των μισθών και συντάξεων τις δόσεις σε ΔΝΤ και ΕΚΤ τότε η καταραμένη λέξη grexit επιστρέφει».

Εν τω μεταξύ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία. Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι μετά την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει καταθέσει προτάσεις.

Ερωτηθείς για την πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αν ήξερε όσα θα συνέβαιναν, δεν θα ψήφιζε την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ αποκάλυψε ότι πριν τον Σ. Δήμα, είχε προτείνει στον Φ. Κουβέλη να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον τελευταίο να δίνει αρνητική απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα