"Έκρηξη" του Λέανδρου Ρακιντζή για τον Κορτζίδη!

​Σχεδόν 3 μήνες από τον άδικο χαμό του 13χρονου αγοριού στο Λούνα Παρκ στο Ελληνικό, αίσθηση προκαλεί, η απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου να απαλλάξει από κάθε κατηγορία τη μόνη υπάλληλο που ελεγχόταν πειθαρχικά. Κάτι που προκάλεσε την ένσταση του Γενικού επιθεωρητή δημοσίας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Γκορτζίδης που βαρύνετε με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος αφού παρέπεμψε την υπάλληλο του Δήμου για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας και της μη έγκαιρης εκπλήρωσης καθήκοντος, στη συνέχεια την «έβγαλε

λάδι».

Όπως έγινε γνωστό στηρίχθηκε σε όσα υποστήριξε η ίδια και στην συνολική της συμπεριφορά. Έντονη ήταν η αντίδραση του Γενικού επιθεωρητή δημοσίας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

«Στο λούνα παρκ στο Ελληνικό σκοτώθηκε ένας δεκατριάχρονος. Με έκθεση του σώματος επιθεωρητών αποδόθηκαν ορισμένες ευθύνες στο δήμαρχο και στην οικονομική επιθεωρήτρια. Ο δήμαρχος ως πειθαρχικός προϊστάμενος την αθώωσε κάνοντας μονομελής πειθαρχική δίωξη ενώ ήταν και ο ίδιος κατηγορούμενος σε άλλο όργανο για το ίδιο παράπτωμα. Για μένα αυτό ήταν απαράδεκτο. Ο δήμαρχος έπρεπε να την παραπέμψει και να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των επιθεωρητών» ανέφερε στο Star.

Σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών η εγκαλούμενη υπάλληλος που ήταν υπεύθυνη να ελέγχει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στο δήμο, δεν εισηγήθηκε ποτέ να μπει λουκέτο στο λούνα παρκ, παρά το γεγονός ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια και συνέχιζε να χρησιμοποιεί τον χώρο αν και είχε λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο.

«Ζητάω με ένσταση μου να δικαστεί εκ νέου η υπόθεση από το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο ούτως ώστε η αναπληρώτρια διευθύντρια που διώκεται για παράβαση καθήκοντος να τιμωρηθεί.», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ο έλεγχος των δήμων για την ασφάλεια σε παιδικές χαρές και παιδότοπους δεν έχει προχωρήσει, και οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους να παίξουν με δική τους ευθύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα