""Εκείνη την ώρα δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά" λέει ο 29χρονος αστυνομικός

Ρεπορτάζ: Νάντια Αλεξίου

Σε καλή ψυχολογική κατάσταση, γελαστός αν και τραυματίας, ο νεαρός ειδικός φρουρός, έχει γίνει το θέμα συζήτησης μεταξύ των συναδέλφων του, και θέμα αναφορά στα ρεποταζ για την ψυχραιμία που επέδειξε και τον επαγγελματισμό, να ακολουθήσει και να καταδιώξει το Νικο Μαζιώτη. Ρωτούσε με αγωνιά αν έχουν τραυματιστεί πολίτες από το σημείο,και αν οι συνάδελφοί του είναι καλά. Για τον ίδιο αφού ήταν στο Νοσοκομείο ηξερε ότι η κατάστασή των τραυμάτων του ειχε αντιμετωπισθεί και δεν ανησυχούσε.

Ηταν αυτός που

βρέθηκε να συμπλέκεται μαζί του, και με ένα λάκτισμα τον έριξε στο έδαφος, δίνοντας την ελευθερία κίνησης στο συνάδελφό του, να πυροβολήσει και να στοχεύσει στο ώμο του καταδικου επικηρυγμενου τρομοκράτη Νικου Μαζιώτη . Η συνεργασίας του προσωπικού των υπηρεσιών, οδήγησε και στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Οπως ανάφέρει ο 29χρονος ΕΙδικός Φρουρός. "Εκείνη την ώρα δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά. Κλάσματα δευτερολέπτου, κάνεις αυτό που κρίνεις, και στο τέλος καταλαβαίνεις αν έκανες αυτό που έπρεπε ή θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι αλλο" Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του το ευτύχημα είναι ότι τα τραύματα που φέρει δεν είναι ανησυχητικά, "είμαι καλά! Ευτυχώς , ήταν τα τραύματα ελαφρά. Βασικά, φορούσα τον δικό μου αλεξίσφαιρο, ευτυχώς".

Οπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, με στερήσεις, από την οικογένεια τους, και τον ίδιο, είχε αγοράσει με δόσεις το αλεξίσφαιρο, για την προσωπική του ασφάλεια. Οπως διαπίστωσε, ήταν αυτό που του έσωσε τη ζωή, οταν βρέθηκε να συμπλέκεται με το Νικο Μαζιώτη, και δεχθηκε από μικρή απόσταση τα πυρά από το USP 9mm το οποίο κατείχε.

Στην κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική ο Ειδικός Φρουρός, φέρεται να έχει περιγράψει τη σκηνή της συμπλοκής με τον Ν.Μαζιωτη.
"Είδα την ομάδα ΔΙΑΣ να καταδιώκει και να ανταλλάσει πυροβολισμούς με ένα άτομο, έπεσα κατά πάνω του και προσπάθησα να τον ακινητοποιήσω. Πάλεψα και στη συνεχεία ένιωσα το κάψιμο από τα πυρά. Συνέχισα να συμπλέκομαι μαζί του, μέχρι που έπεσε κάτω. Ειχε δεχθεί τα πυρά του συναδέλφου, και είχε πεσει κάτω. Συναδέλφοι της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον χειροπεδίσουν".

Συμφωνα με τους γιατρούς στο 401,φέρει διαμπερές τραύμα ενώ δεν έχει πλήγεί ζωτικό όργανο. Θα νοσηλευτεί για κάποιες μέρες και θα επιστρέψει σπίτι του.
Συμφωνα με το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν ανέφεραν χαρακτηρίστηκα, "Είναι τιμή για μας να εκπροσωπούμε τέτοιους ανθρώπους και άνδρες στην Ελληνική Αστυνομία τέτοιους Ειδικούς φρουρούς".

Απο τις Βρυξελλες οπου παραβρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργος Αντωνης Σαμαρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ειδικό Φρουρό και του εξεφρασε τις ευχες του για ταχεία αναρρωση ενω τον συνεχάρη για το θάρρος και την υπέρβαση την οπια επέδειξε κατά την τέλεση του καθήκοντος, που οδήγησε στη σύλληψη του Ν.Μαζιώτη.

Από την ολοκλήρωση των εργασηριακών εξετάσεων- βαλλιστικής, στο όπλο- USP 9mm το οποίο είχε στην κατοχή του ο κατάδικος τρομοκράτης Ν.Μαζιώτης, προέκυψε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια

Από τους 9κάλυκες οι οποίοι περισυνελλέγησαν, διαπιστώθηκε ότι 8 έχουν πυροδοτηθεί από το USP 9mm του Ν.Μαζιώτη, δύο βολίδες έχουν πλήξει και τραυματίσει τον 29χρονο Ειδικό Φρουρό και τους δύο τουρίστες, ενώ ένας κάλυκας έχει βληθεί από το 45mm πιστόλι ΕΦ βολίδα του οποίου προκάλεσε το διαμπερές τραύμα στον ωμο του Ν.Μαζιώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα