"Ειδύλλιο" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Mega

«Γίναμε σαν το παλιό Star» είναι η κουβέντα που ακούγεται -χαμηλόφωνα- τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους του Mega, με αφορμή τον καταιγισμό θεμάτων lifestyle που παίζουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με επίκεντρο τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις στυλιστικές επιλογές του.

Η μικρή αύξηση στην τηλεθέαση του Δελτίου εκτιμάται από τον διευθυντή ειδήσεων, Νίκο Στραβελάκη, ότι δεν οφείλεται

στη «σκληρή» πολιτική ειδησεογραφία, αλλά στα «ενδιάμεσα» θέματα, που γίνονται όλο και περισσότερα και αφορούν τον υπουργό Οικονομικών, τα πουκάμισα και τα σακάκια του, αλλά και τον πρωθυπουργό, με αφορμή τα σχόλια που δέχεται για το ότι δεν φορά γραβάτες ή και τα σχετικά δωράκια, όπως αυτό που δέχθηκε από τον Ιταλό ομόλογό του, Μ. Ρέντσι. «Βαρουφακειάδα κάναμε το δελτίο ειδήσεων», έλεγε πολύ γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος εμπλέκεται στο πολιτικό ρεπορτάζ και, όπως οι περισσότεροι, δεν συμφωνεί με αυτή τη στροφή του καναλιού, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Την εν λόγω εκτίμηση φαίνεται πως -αθόρυβα- συμμερίζεται και η Ολγα Τρέμη, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση απόλυτης ψυχρότητας με τον Νίκο Στραβελάκη, αλλά αποφεύγει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μαζί του και προτιμά να το δείχνει με τη συμπεριφορά της στις συσκέψεις, παρουσία των συντακτών. Οι διαφωνίες τους στον τρόπο προσέγγισης κάποιων θεμάτων είναι σχεδόν καθημερινές και άπαντες εντυπωσιάζονται πώς τις περισσότερες φορές η κεντρική παρουσιάστρια του Δελτίου προτιμά να… κάνει πίσω παρά να δημιουργήσει μια εστία έντασης σε ένα κανάλι όπου έτσι κι αλλιώς το κλίμα συνεχίζει να μην είναι και το καλύτερο.

ΑΠΟΥΣΙΑ. Πάντως, εδώ και λίγες ημέρες ο Νίκος Στραβελάκης φρόντισε να αναβαθμίσει στη θέση του διευθυντή σύνταξης τον Μανώλη Καψή, προϊστάμενο του πολιτικού ρεπορτάζ, ενώ αίσθηση προκάλεσε αυτή την εβδομάδα η πολυήμερη απουσία του εκ των αρχισυντακτών Βίκτωρα Βλαχογιάννη. Ο τελευταίος, ο οποίος υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του πρώην διευθυντή ειδήσεων, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, έχει πολύ κακές σχέσεις με τον Νίκο Στραβελάκη και οι δημοσιογράφοι έχουν θορυβηθεί από την απουσία του, παρότι επικαλέστηκε ασθένεια.

Απογοητευμένος είναι και ο Σωτήρης Δανέζης, καθώς το… χρύσωμα του χαπιού για την απομάκρυνσή του από το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου για το χατίρι της Μαρίας Σαράφογλου φαίνεται αδύνατον να γίνει την τρέχουσα σεζόν. Πρόκειται για μια εκπομπή ανάλογη με εκείνη που έκανε στο παρελθόν, το κόστος της οποίας όμως θεωρείται απαγορευτικό για τα σημερινά δεδομένα του Μεγάλου Καναλιού. Ετσι, ο πετυχημένος δημοσιογράφος συνεχίζει να κάνει φιλότιμα τη δουλειά του καθημερινά στο εξωτερικό δελτίο, σε αντίθεση με τη Μαρία Σαράφογλου, η οποία, με την εξαίρεση των δελτίων του Σαββατοκύριακου, τις υπόλοιπες ημέρες πατάει στη Μεσογείων αραιά και πού.

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει σε πολλούς δημοσιογράφους του Mega το ότι φραστικές επιθέσεις εναντίον του Μεγάλου Καναλιού και της διαπλοκής, που γίνονταν στο παρελθόν, δεν σημειώνονται στις εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά «παράθυρα». Δεν ξεχνούν το ότι ο Πάνος Σκουρλέτης στις 7 το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών ήταν στο πάνελ του Μεγάλου Καναλιού απέναντι από την Ολγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Βλέπουν επίσης τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, να είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να εμφανιστούν στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Κι ακόμα παρατηρούν ότι το Mega έχει την καλύτερη πληροφόρηση και τα περισσότερα αποκλειστικά θέματα που αφορούν σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα