Δωρεάν Wifi αποκτά ο δήμος Θερμαϊκού

Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς έπειτα από πρόταση του δημάρχου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το ταμείο του Δήμου, αφού η συνεργασία με τον φορέα που θα εγκαταστήσει τις υποδομές θα είναι ανταποδοτική.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά 29 σημεία του δήμου, αλλά προβλέπεται η επέκταση του σε περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες.

Στόχος είναι η συνεχής πρόσβαση στο

διαδίκτυο ως δημόσια υπηρεσία, χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Έμφαση θα δοθεί στα πολυσύχναστα σημεία πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος (πλατείες, πεζόδρομοι, βιβλιοθήκες, πάρκα, παραλίες, αθλητικά και εμπορικά κέντρα κ.λπ.). Η συνεχής πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους πολίτες θα πραγματοποιείται μέσω των φορητών τους συσκευών (smartphones, tamblets, και laptops).

Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Στις μέρες μας το Διαδίκτυο είναι απολύτως απαραίτητο στην επαγγελματική, στην εκπαιδευτική και την κοινωνική δραστηριότητα των ανθρώπων. Με δεδομένο ότι η κρίση οδηγεί συχνά σε ψηφιακή υποβάθμιση ο δήμος αποφάσισε να στηρίξει την δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν χωρίς κόστος και να μην περιθωριοποιηθούν. Οι νέες τεχνολογίες δίνουν σήμερα πρωτόγνωρες δυνατότητες. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη για την ψηφιακή αναβάθμιση των περιοχών μας, στο πλαίσιο της δυναμικής της παρέμβασης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα