Δημοψηφίσματα ζήτησε η Κωνσταντοπούλου από τον Παυλόπουλο

Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώπιον της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου, η οποία τού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξήρε τους χειρισμούς του νέου Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα γεγονότα του 2008, κατά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να δώσει ένα νέο νόημα

στον θεσμό του Προέδρου. Επίσης, δήλωσε βέβαιη ότι δεν θα διστάσει να πει όχι -στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει μηχανισμούς όπως δημοψηφίσματα.

«Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 όταν δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ο 15χρονος μαθητής, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ενεργοποιήθηκαν μιντιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συγκάλυψη της δολοφονίας ήσασταν εκείνος που με αποφασιστικότητα, με αίσθημα δημοκρατικού καθήκοντος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε:

«Ως υπουργός Εσωτερικών της τότε κυβέρνησης δηλώσατε αμέσως, δημόσια και απερίφραστα, ότι ένα τέτοιο γεγονός είναι ανεπίτρεπτο σε μία δημοκρατία υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Και αποτελέσατε πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης για τους πολίτες».

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο αγώνας είναι δίκαιος όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη ενώ τόνισε ότι δεν θα κάνει καμία έκπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα