Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Ψυχίατρος… κατ’ οίκον

Στον φυσικό του χώρο, την Ιατρική, επέστρεψε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την αποτυχία του να μπει στη Βουλή. Κι αυτό γιατί, παρά τη βαθιά επιρροή του στη συμπρωτεύουσα, καθώς εκεί γεννήθηκε και σπούδασε, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά δεν

κατάφερε να γίνει μέλος του νέου Κοινοβουλίου, αφού ήρθε τρίτος, πίσω από τους κ. Καράογλου και Αναστασιάδη. Ο πρώην γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης δεν άργησε να βρει τα πατήματά του και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι πριν μπει στην πολιτική εξασκούσε το επάγγελμα του ψυχιάτρου. Ο κύριος Βαρτζόπουλος δεν διατηρεί, βέβαια, δικό του ιατρείο, όπως παλαιότερα, αλλά κάνει κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς τόσο στη συμπρωτεύουσα όσο και στην Αθήνα.

Στο πλούσιο βιογραφικό του έχει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, ενώ έχει εξειδικευτεί σε θέματα Νομικής Ψυχιατρικής και έχει εργαστεί ως επιστημονικός διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής. Οι επισκέψεις του μετά τις εκλογές σε σπίτια για να δει ασθενείς είναι μεν επιλεκτικές, αλλά όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται, αφού ειδικά στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, είναι γνωστός για τις ικανότητές του. «Είναι σωστός επαγγελματίας και καλός γιατρός», λέει Θεσσαλονικιός που βλέπει συχνά-πυκνά τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Μαξίμου.

Την πολιτική, ωστόσο, δεν την εγκαταλείπει και οι καλά γνωρίζοντες λένε πως ακριβώς για αυτό τον λόγο δεν διατηρεί ιατρείο, καθώς θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την είσοδό του στη Βουλή, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Αυτό φαίνεται και από τις αλλεπάλληλες πολιτικές τοποθετήσεις του στη σελίδα που διατηρεί στο facebook, όπου τα σχόλια πάνω στην επικαιρότητα και η σκληρή αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση είναι εμφανείς σε κάθε του ανάρτηση.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες λένε πως οι σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, παρότι δεν έχουν διαταραχθεί, δεν είναι όπως παλιά. Η επικοινωνία των δύο ανδρών δεν είναι πλέον συχνή, όπως επί των ημερών του κ. Βαρτζόπουλου στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός έχει χρεώσει στον πρώην συνεργάτη του αρκετές από τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησής του, αφού θεωρεί πως θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός στα καθήκοντα που του είχε αναθέσει. Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει τον επιφανή ψυχίατρο της συμπρωτεύουσας να συνεχίζει να κάνει τις πολιτικές επαφές του, να μιλάει με κόσμο και να οργανώνει την επόμενη κάθοδό του στις εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα