Δεν θέλει καμία σχέση με τα media ο Κουτσούμπας

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΚΚΕ, ο νέος γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας (πρώην διευθυντής του «Ριζοσπάστη»), επεδίωξε να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να εμμείνει στη στρατηγική που ήθελε τον Περισσό να ασχολείται επιχειρηματικά με τα media. Πριν αλέκτορα φωνήσαι,

ξεκίνησε τις συζητήσεις, διερευνώντας το ενδεχόμενο πώλησης της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε., στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός «902». Στις αρχές του καλοκαιριού ανακοινώθηκε ότι η ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση του ΚΚΕ άλλαξε χέρια.

Παρά τις αντιδράσεις, ο κ. Κουτσούμπας έδειχνε ανακουφισμένος, αφού είχε απαλλαγεί από έναν δύσκολο οικονομικό βραχνά. Μετά τον «902», ο επόμενος στόχος που έχει θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, είναι η πώληση της Τυποεκδοτικής. Πρόκειται για την εκδοτική επιχείρηση που ανήκει εδώ και χρόνια στον Περισσό και αντιμετωπίζει σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Η έξοδος και απ’ αυτόν τον τομέα δράσης φαίνεται ότι αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες για τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, ο οποίος δείχνει να μην κατανοεί τους λόγους για να επιμείνει στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Οπως πληροφορούμαστε, ήδη έχει φροντίσει να στείλει το μήνυμα αναφορικά με τις προθέσεις του. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι έχει δώσει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προς τα στελέχη της Τυποεκδοτικής. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση εντάχθηκε στο Αρθρο 99, ο κ. Κουτσούμπας δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει στην πώληση, εφόσον ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το παρελθόν είχε αναληφθεί πρωτοβουλία από τον εκδότη του «Ελεύθερου Τύπου», Αλέξη Σκαναβή, για την εξαγορά της Τυποεκδοτικής. Πάντως, στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη εκτυπωτική μονάδα έχει μεγάλο όγκο εργασιών, αφού τυπώνει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Τύπος της Κυριακής», «Γαύρος», «Παρασκήνιο», «Ριζοσπάστης» και μια σειρά από περιοδικά και βιβλία.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην Τυποεκδοτική, είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός για το μέλλον των εργαζομένων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όσους απολύθηκαν από την Τυποεκδοτική.

Υπαγωγή στο Αρθρο 99

Ανεξάρτητα από τους όποιους σχεδιασμούς κάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, δεκτή έγινε η αίτηση υπαγωγής στο Αρθρο 99 στη διαδικασία συνδιαλλαγής της Τυποεκδοτικής, σύμφωνα με την απόφαση 27/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας. Η εταιρεία θα έχει δύο μήνες για να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές. Η εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ, αρχές του 2012, είχε αιτηθεί ένταξης στο Αρθρο 99, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και στο πλαίσιο αυτό είχε προχωρήσει σε απολύσεις. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1977 και εκδίδει την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» και έντυπα άλλων εταιρειών. Εχει στην κυριότητά της ένα συγκρότημα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 19.907 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής, όπου στεγάζεται η εκτυπωτική μονάδα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα