Δεν αποκλείει ψήφο εμπιστοσύνης από ανεξάρτητους ο Μιχελάκης

Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο παραχώρησε ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας για όλα τα θέματα που θα βρει αντιμέτωπα η κυβέρνηση τους προσεχείς μήνες, αρχής γενομένης από την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση δεν έχει να φοβάται από την ψηφοφορία στη βουλή, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν "διαρροές" από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πως δεν αποκλείεται να υπάρξει απρόσμενη "ενίσχυσή" τους από ανεξάρτητους βουλευτές.

"Μπορεί να βγάλει Πρόεδρο η Βουλή"

Αισιόδοξος, όμως, εμφανίστηκε και για την ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας πως "μπροστά στο εθνικό συμφέρον και τις τεράστιες θυσίες που όλοι κάναμε, η Βουλή μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Άλλωστε, αυτό που απεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ –όπως είπε από το 2009 ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Με τις διατάξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα δεν είχε σκοπό να δώσει σε μια μειοψηφία 120 βουλευτών το δικαίωμα να αποφασίζουν κόντρα στη βούληση των πολλών για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Εκείνο που ουσιαστικά επιδιώκει είναι η ενθάρρυνση της συναίνεσης, προκειμένου να αναδεικνύονται στο ύπατο αξίωμα πρόσωπα κύρους, ευρύτερης αποδοχής. Γι’ αυτό, άλλωστε, προέβλεψε να γίνονται τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου".

Επίσης, τόνισε ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος μπορεί να προέρχεται από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, χωρίς να είναι αρνητικός σε ένα μη πολιτικό πρόσωπο.

"Να σπάσει η Β' Αθηνών σε μικρότερες περιφέρειες"

Ο Γιάννης Μιχελάκης επανέφερε στη συζήτηση την πρότασή του ως Υπουργός Εσωτερικών σχετικά με τη διάσπαση των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών, με πρώτη τη Β' Αθηνών, η οποία, όπως σημείωσε, "εκλέγει 44 βουλευτές, δηλαδή το 1/6 σχεδόν της Βουλής".

Παράλληλα, ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι πρέπει να τεθούν στον διάλογο περί συνταγματικής αναθεώρησης ο εκλογικός νόμος και το μπόνους των 50 εδρών.

"Ανοιχτές οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας"

Ακόμη, ο βουλευτής επικρατείας επανέλαβε την ανοιχτή πρόσκληση της Συγγρού για επιστροφή στελεχών πίσω στη Νέα Δημοκρατία. "Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, χωρίς να ρωτούμε ποιες είναι οι ιδεολογικές τους καταβολές. Η Νέα Δημοκρατία έχει ανοιχτές τις πόρτες της, σ’ όποιους σέβονται τις αρχές της και υιοθετούν τους σκοπούς που υπηρετεί. Την έξοδο δηλαδή από την κρίση και τα μνημόνια, την άρση των αδικιών, αλλά και τη θεμελίωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που να εγγυάται αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου, τόνωση της απασχόλησης και πρόοδο για όλους", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα