"Δεν άκουσε δεν είδε" το ΔΝΤ για αποχώρηση από την Ελλάδα

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στην έδρα του οργανισμού στις ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος των δανειστών μας όταν ρωτήθηκε για το ελληνικό πρόγραμμα ήταν σαφής και κάθετος στην απάντησή του. "Η δανειακή σύμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ελλάδα

λήγει το Μάρτιο του 2016" ενώ ανέφερε ότι δεν έχει λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση για "πιθανή πρόωρη λήξη" του οικονομικού προγράμματος "στήριξης της Ελλάδας" στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

"Όσο εγώ μπορώ να γνωρίζω δεν τέθηκε τέτοιο θέμα" τόνισε ο Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι τώρα "δίνεται έμφαση" στην έκτη αξιολόγηση και ότι το ζήτημα για "ενδεχόμενη πρόωρη έξοδο" της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί στις επικείμενες συναντήσεις της τρόικας με τις ελληνικές Αρχές. Όταν ρωτήθηκε για την προοπτική η Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ότι επιδίωξη του ΔΝΤ είναι να «γίνει το καλύτερο δυνατό» σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να εξέλθει από την κρίση το «συντομότερο δυνατό». Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι σε «κάποιους τομείς είδαμε πρόοδο» και ότι «η έμφαση δίνεται στη νέα αξιολόγηση».

Διαβάστε επίσης:

Άκυρο από το ΔΝΤ: Καμία συνάντηση για το χρέος τον Νοέμβριο

Μυστικό σχέδιο για αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα