Δαβάκης:"Στις μέρες μας πλαστογραφείτε η ιστορία"

Στο πόσο εύκολα πλαστογραφείται η ιστορία από κάποιους στις μέρες μας αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Θανάσης Δαβάκης, μιλώντας στη διάρκεια της τελετής βραβεύσεως των σπουδαστών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων – Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό εργασίας που είχε τεθεί με θέμα τον Β’ Βαλκανικό πολέμο, το καλοκαίρι του 1913.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο μεγάλο αμφιθέατρο

της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, εκτός του ΥΦΕΘΑ παρευρέθησαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος

Στο σύντομης διάρκειας χαιρετισμό του προς τους αριστεύσαντες, ο ΥΦΕΘΑ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως οι νέοι αξιωματικοί της εποχής μας, ανεξαρτήτως Κλάδου, εκτός από την άρτια στρατιωτική εκπαίδευση πρέπει να έχουν και λαμπρές ακαδημαϊκές γνώσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην βαρύτητα που έχει η Ιστορία στη μελλοντική πορεία των λαών.

«Μια σκέψη μου, βλέποντας εδώ τους αυριανούς μας ηγήτορες να ασχολούνται και να δουλεύουν επάνω σε θέματα της Ιστορία μας, επηρεάζεται άμεσα από τα λόγια ενός αμερικανού φιλόσοφου, του Ρίτσαρντ Ρόρτυ, σύμφωνα με τα οποία: «¨Ενας λαός γράφει την ιστορία του όχι για να αφηγηθεί το παρελθόν του, αλλά για να δηλώσει αυτό που θέλει να είναι στο μέλλον». Και θα συμφωνήσω με διακεκριμένους καθηγητές που λένε ότι έχει μια βαρύτητα αυτή η φράση, αλλά και ότι είναι μια επικίνδυνη φράση. Έχει μια επικινδυνότητα και μια βαρύτητα μαζί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Δαβάκης για να προσθέσει:

«Επικινδυνότητα διότι στις ημέρες μας με μεγάλη ευκολία η ιστορία πλαστογραφείται. Κι έχουμε εμείς στην Ελλάδα, πολύ κοντά μας, έντονες τις εμπειρίες και τις παραστάσεις λαών οι οποίοι καπηλεύονται την ιστορία, την πλαστογραφούν, για συγκεκριμένα οφέλη.

Και έχει σπουδαία βαρύτητα, διότι πραγματικά έχει νόημα η ιστορία, όταν γίνεται το έδαφος στο οποίο πατάμε για να κοιτάξουμε μπροστά, για να δηλώσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Και εμείς έχουμε να επιδείξουμε αληθινή ιστορία αιώνων, ιστορία με παρακαταθήκες, όχι μόνον για εμάς, αλλά για όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Την έχουμε ανάγκη την ιστορία μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, διότι η περιοχή μας βιώνει καταιγιστικές εξελίξεις. Γι΄ αυτό, λοιπόν, θεωρείται αυτονόητη η μελετημένη και προσεκτική προετοιμασία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Και η προετοιμασία αυτή ξεκινά από τη σπονδυλική στήλη των ΕΔ, αυτή των παραγωγικών σχολών μας».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα